Gloriëtte waar gastronomie in bloei staat.

Later dan voorzien wegens…..opende begin juni brasserie ‘Gloriëtte’ te Drongen. Het is Alain Degrijse die het voormalige café na heel wat verbouwingswerken zijn huidige allure wist mee te geven.

Alain Degrijse is in de Gentse horeca gekend van Old Ghent en passages langs Meridies aan de Zuid, Nostalgia aan Klein Turkije en vooral Fait Divers op de Korenmarkt. Eigenlijk had de zaakvoerder het voor bekeken gehouden in de horeca. Tot het moment dat hij tijdens een wandeltocht in Drongen botste op café “De Gloriëtte”, de befaamde kroeg van Mia Vanderhaegen.

‍In een eerste fase is de brasserie open, terwijl er een pop-up kwam tijdens de zomermaanden. Het is een begin want naast de gezellige, brasserie zijn er plannen met de schuur en uitgestrekte weilanden rond het restaurant. Zo komt er tussen de zaak en de schuur een extra terras voor specials, bijvoorbeeld een grill. De schuur wordt een polyvalente zaal voor bedrijven en particulieren, denk aan seminaries of huwelijksfeesten. Op de kaart staan, naast de wekelijkse lunch, verfijnde klassiekers maar ook delicieuze en vegetarische gerechten. Zalmfilet met puree, olijfolie en gepekelde groentjes of tonijnsteak met een bloemkoolcompositie en gerookt zeezout op de viskaart. Voor de vleesliefhebbers is er ondermeer Ierse Rib-eye, of Duke of Berkshire varkens côte-à-l’os. Vegetariërs kunnen bij ‘Gloriëtte’ terecht voor gegrilde burrata met zongedroogde tomaat, olijf en  aubergine of groentenspaghetti met flora-tomaatsaus. De suggesties op de kaart wordt aangepast volgens marktaanbod en de seizoenen. Mosselen op verschillende bereidingswijzen was maar één vooorbeeld. Midden het groen van Luchteren aan de Gavergrachtstraat 93 te Drongen kan hier gesproken worden van een ietwat verdoken culinaire parel. (JV)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*