Sinds de Franse groep Partouche de nieuwe concessiehouder is van het Middelkerkse casino, bouwt ze in de locatie van het Acropolis Hotel, met verve aan de voorbereiding van de officiële inname van de momenteel in opbouw zijnde nieuwe casinoparel dat Middelkerke met klasse op de wereldkaart zal zetten, eind volgend jaar. Samen met de make-over van de speelzaal zit ook de keuken, lees restaurant Le Trefle, in een nieuw kleedje. Gino Vermeulen, horeca consultant en doorgewinterd binnen de internationale restaurantwereld, staat er aan het hoofd van de keukenbrigade.
Gino Vermeulen (52), geboren en getogen Westvlaming en al binnen de familie al aan de vierde generatie horeca toe, kent de klappen van de zweep. Hij bracht zijn jeugd door tussen de kookpotten en verdiepte zich tot in de kleinste puntjes van deze boeiende materie. Tussenin ontpopte hij zich als een knap speler bij de EUFA-juniors van Club Brugge. Zijn veelbelovende voetbalcarriere ruilde hij in voor een leven aan de stoof. “Als jonge leerling kreeg ik stages aangeboden in de beste driesterrenrestaurants in Parijs. De keuze heb ik me nog nooit beklaagd. Alleen weet ik natuurlijk niet hoever ik het letterlijk zou geschopt hebben binnen het voetbal. Maar we beklagen het ons echt niet. We zijn gelukkig gekozen te hebben voor de restaurantwereld. We profileren ons de jongste jaren als horeca consulant, we mogen best stellen dat we het wereldje door en door kennen.”
RESTAURANT LE TREFLE
De kennis van Gino Vermeulen was ook CEO Marc Slabbinck niet vreemd: “Onze chef staat al meer dan een kwarteeuw tussen de pannen en is een man die weet wat een keukenbrigade leiden is. Zijn ervaring zal de keukenbrigade optimaal begeleiden naar de toekomst in het nieuwe casino, die we, zonder noemenswaardige problemen inzake de bouw, kunnen betrekken in het najaar van 2023.
Voor Gino Vermeulen is het simpel: “Niets is leerrijker dan de praktijk. Elk aspect van de zaak moet onder de knie. Een sterk team uitbouwen is hier duidelijk aan de orde. En daar werken we momenteel met zeven man aan mee, aansluitend nog eens zes in de zaal. Passie is het geheim van elke zaak. Het enthousiasme van de brigade moet overgedragen worden aan de klant. Maken dat de klant verlangt om de zaak te bezoeken. En terug te komen. Om te genieten. Dat willen we met zijn allen klaarstomen, elke dag weer.”
LOKALE PRODUCTEN
Restaurant Le Trefle is 7/7 open voor zowel het publiek als voor casinobezoekers. In de speelzaal is plaats voor 36 man, in het restaurantgedeelte van het casino wachten 48 zitjes. Hier kunnen koppels zowel als families met kinderen genieten van al het lekkers. Gino Vermeulen: “Onze keuken moet elke dag perfect zijn. Daarom werken we met verse producten, afkomstig uit de regio. In onze voortuin zwemmen de beste vissen en zeevruchten, in onze achtertuin schenken de polders al de rest. Simpelder kan het niet. Meer nog, we houden de keuken begrijpelijk. Geen tierlantijntjes, simpel koken is al moeilijk genoeg. Zo ook de kaart, hoe kleiner de kaart, hoe beter de keuken zich kan concentreren op de culinaire verwenning van de bezoeker. Herkenbaarheid van de producten is hier van primordiaal belang. Dat alles aan zeer betaalbare prijzen.”
Restaurant Le Trefle, Casino, Westendelaan 94, Middelkerke (Tijdelijk verblijf in Acropolis Hotel) 7/7 open. Meer info en reservatie: 059 30 71 40 (Georges KETERS)
wij hebben reeds enkele malen komen eten inle trefle en ik moet zeggen uitstekend goede service en heel lekker eten