Gin van de olifant

Delirium Tremens is het paradepaardje van brouwerij Huyghe. De smaak van het internationaal geëerde bier inspireerde stokerij Rubbens om van het bier van de roze olifant een gin te distilleren. Om het plaatje helemaal af te maken werd ook een unieke fles ontwikkeld.

Tradities en knowhow
De lange tradities van de brouwerij en van stokerij Rubbens werden samengebracht. Het resultaat is een gin van 42% met een unieke smaak: de fruitige esters en amandeltoets van Delirium Tremens zijn herkenbaar in de geur en komen terug in de smaak die zeer smooth is, kruidig met een zoetige toets en een licht pikante afdronk. Of er ook roze olifantjes verschijnen na het drinken is nog niet geweten.

Brouwersfles
Sinds het ontstaan van Delirium Tremens in 1988 hebben werd het portfolio onder die naam gestaag uitgebreid. Intussen telt de Delirium-familie al 7 telgen: naast Tremens is er ook nog Delirium Red, Delirium Nocturnum, Delirium Argentum, Delirium Christmas, Deliria en Delirium Barrel-Aged (Limited Edition Black). Voor de Gin koos men bij Huyghe voor een unieke flesvorm. Het werd een bronskleurige glazen fles in de vorm van een brouwketel. Een duidelijke knipoog naar het hoofdingrediënt van de gin en herkenbaar voor wie regelmatig langs de brouwerij passeert. Het idee voor de fles kwam oorspronkelijk van Alexandre De Laet, zoon van huidig CEO Alain De Laet, maar tussen idee en realiteit vloeit soms veel bier. Zo bleek de vorm niet zo eenvoudig te realiseren, maar Huyghe zocht en vond bij de Belgische specialist Axa Glass een oplossing.
Delirium Gin is te koop via de webshop op de site van de brouwerij (www.brouwerijhuyghe.be) en eveneens in drankencentrales.

Foto: Brouwerij Huyghe

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*