Gilles Pauwels Viskok van het Jaar

Op maandag 20 november, de tweede dag van Horeca Expo, traden vijf finalisten in de kookarena om te strijden voor de titel van Viskok van het Jaar 2024. Hun uitdaging was bewijzen dat ze het lekkerste en origineelste gerecht met schartong, de Vis van het Jaar 2023, op de kaart of in de aanbieding hebben staan.

De wedstrijd
Vijf finalisten streden op Horeca Expo Gent voor de titel van Viskok van het Jaar 2024. De Nationale Horecawedstrijd van VLAM met de Vis van het Jaar vond al voor de 34ste keer plaats tijdens Horeca Expo. De wedstrijd is voorbehouden aan professionele chefs. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door North Sea Chef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en streden in de demonstratiekeukens van Horeca Expo voor de titel van ‘Viskok van het Jaar 2024’.
De winnaar
Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem maakte het lekkerste en origineelste gerecht met schartong, de Vis van het Jaar 2023, volgens de vakjury en won de Nationale Horecawedstrijd 2023. Hij maakte een ballotine van schartong met risotto van Limburgs gepofte boekweit, structuren van Oostendse dulse, beurre blanc van Speciale Belge de Poes, girolle en citroenverbena. De winnaar van de wedstrijd kreeg de ‘Viskok van het Jaar’-trofee van kunstenaar Marc Vanhecke, het diploma ‘Winnaar – Viskok van het Jaar 2024’, een cheque ter waarde van € 750 en een dinerkaart voor twee personen bij restaurant Boury in Roeselare. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van € 200 verloot om te besteden bij de winnaar.
Laureaten
Andere laureaten/finalisten waren: Yves Aerts van restaurant Amitié te Kinrooi; Arnout Desmedt van traiteurszaak A Cook in Keerbergen; Jonas Boel van Bar Coupe in Temse en Diego De Baets als privéchef voor Atelier D in Brugge. De laureaten ontvingen elk: het diploma ‘Laureaat – Viskok van het Jaar 2024’ en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

Een uitgebreid interview met Gilles Pauwels zal te lezen zijn in de eerste editie van het vakblad Restaurant Business van 2024.
Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*