Gids voor Leuvense HoReCa

De stad Leuven en HoReCa Leuven hebben een nieuwe horecagids voorgesteld. Daarin is een verfijnd overzicht van 85 hotels, restaurants en cafés in regio Leuven te vinden.

Leuven en rand
Het was kersvers schepen Bert Cornillie en schepen Johan Geleyns die het eerste exemplaar van de nieuwe gids uit handen van Kevin Vanderauwera, voorzitter van HoReCa Leuven mochten ontvangen. Hoewel niet compleet biedt de gids met een overzicht van 85 hotels, restaurants en cafés in Leuven en omgeving een mooi overzicht. Het merendeel van de zaken die opgenomen zijn in de gids ligt op Leuvens grondgebied maar er werd ook naar de buurgemeentes gekeken zoals Oud-Heverlee of Holsbeek. De gids heeft een oplage van 30.000 exemplaren en zal worden verdeeld door de toeristische dienst van de stad Leuven.

Heropleving
De Horecagids Leuven 2023 is gemaakt in een handig formaat zodat de gids gemakkelijk kan meenemen worden tijdens een bezoek aan Leuven. Hoewel de gids op zich al veel langer bestaat is het de elfde keer dat de stad Leuven en Horeca Leuven de handen in elkaar slaan voor deze gids. Tijdens de overhandiging stelde schepen Johan Geleyns naar eigen zeggen vast dat de Leuvense horeca nog steeds een sterk merk is, ondanks de moeilijke coronajaren. Zijn bevindingen worden ook gestaafd door de meest recente druktecijfers die aantonen dat de mensen als vanouds hun weg vinden naar de Leuvense hotels, restaurants en cafés. Bijvoorbeeld de eindejaar periode was niet alleen voor winkelzaken maar ook voor de horeca een schot in de roos.

Met dank aan HoReCa
Schepen van toerisme Bert Conillie verklaarde dat ook hij destijds, als student, Leuven heeft moeten leren ontdekken met zijn talrijke horecazaken en toeristische troeven. “Niet alleen het erfgoed maar zeker ook onze kwaliteitsvolle horecazaken zijn een troef voor Leuven. Als toerist is het fijn om te beleven wat ‘locals’ vaak doen en dat is niet zelden gezellig lekker eten en drinken. Gastronomie en cultuur gaan hand in hand in Leuven” volgens de schepen. “Mensen vragen er ons echt achter, en soms kom je er op een terrasje zelfs tegen die een boekje op zak hebben met daarin post-its van elke zaak die ze nog willen uitproberen”, zegt voorzitter van HoReCa Leuven Kevin Vanderauwera.

Foto: Stad Leuven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*