Gids en winnende terrine’s bij Culibel

Eind maart werd de nieuwe Culibelgids 2022 officieel voorgesteld in Salons Saint Germain in Diksmuide, dit onder massale belangstelling van leden, ambassadeurs, business partners en pers. Eveneens was er de bekendmaking van de winnaar van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België’.

Tijdens de openingsreceptie was al duidelijk dat er tussen de bestaande en nieuwe leden nood was aan netwerken en bijpraten. Er was een smeltkroes van jonge talenten, ervaren restaurateurs en businesspartners. Het was weer puur genieten nadat door de COVID pandemie niets mogelijk was. De sfeer zat er dan ook meteen in. Uit alles bleek dat Culibel de voorbije crisis al bij al goed heeft overleefd. Het aantal leden bleef stijgen en het vertrouwen van de partners werd alleen maar sterker.

“De beste terrine van België”
Na de receptie volgde de bekendmaking van de eerste editie van de Culibelwedstrijd ‘De beste terrine van België”. Gastvrouw van de avond, Sabine Goethals, tv-persoonlijkheid en bekend van haar podcast Satellite Gourmet, praatte de ceremonie vakkundig aan elkaar (met o.a. een aantal korte interviews met een trotse wedstrijd voorzitter Guido Neirynck en ambassadeur Rene Decorte (Kon. Orde van de Paardevisser). De chefs moesten aan de slag met volgende producten Belgisch witloof, grijze Noordzeegarnalen en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze verwerkt in het gerecht.

Prijswinnaars
Op de derde plaats kwamen Fabian Bail en Julian Deleersnyder van restaurant – feestzalen Paul de Pierre uit Maarkedal terecht. Kevin Poppe van restaurant L.E.F. te Destelbergen haalde de 2e plaats terwijl de winnaar van deze eerste editie Frederic De Mets van restaurant Hemelhof te Kortrijk werd.

Positieve toekomst
Mooie woorden, recht uit het hart, waren er van voorzitter Mario Afschrift & afgevaardigde beheerder Geert Debrandere : “ De “Culibel” groep groeit en de sterke punten zijn : de collegialiteit en het respect voor elkaar. Culibel wint dan ook dagelijks aan naambekendheid. Om het met een mooie slogan te zeggen : onze leden & ambassadeurs staan garant voor mooie momenten en dat kunnen we alleen maar beamen.” klonk het.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*