Gianluca Di Taranto (The Jane) beste sommelier van België

Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. De wedstrijd georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, rijkt al sinds 1960 deze prijs uit.

Vorig jaar derde
De finalisten van “Best Sommelier of Belgium 2019-2020” werden beoordeeld op hun kennis van de combinatie wijn en gerecht, het decanteren van een fles wijn, proeven en herkennen van wijn en andere producten, en de houding en stijl in het restaurant. De winnaar was vorig jaar al derde geëindigd in de wedstrijd. Deze keer verkoos de internationale jury van sommeliers en gespecialiseerde pers hem boven Dries Corneille van De Jonkman en Stéphane Dardenne van L’Air du Temps, die tweede en derde werden.
De winnaar mag België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijden “Best Sommelier of Europe” en “Best Sommelier of The World”.

Wijnfreak
Na een paar jaar een goede basis te hebben gekregen in het restaurant van zijn vader ( Spiga d’oro aka) en een stage in het Italiaanse l’Osteria Francescana, vorig jaar verkozen tot Beste Restaurant ter Wereld (FT) trok Gianluca naar ’t Zilte waar onder leiding van Sepideh Sedaghatnia de kennis die hij al had naar een nog hoger niveau gebracht werd. Momenteel is Gianluca de hoofdsommelier van The Jane. Nick Bril chef van The Jane was één de eerste die het nieuws bekend maakte.”Onze eigen Gianluc a Di Taranto heeft zojuist de titel ‘De beste sommelier van België 2019’ gewonnen. Hard werken en doorzettingsvermogen werpen hun vruchten af. Hij deed al een paar keer mee, maar is nu genomineerd als de beste, wat hij al voor ons was. Gefeliciteerd, we zijn zo trots op je!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*