Gezelschap voor 30 jarig Kasteelbier

Een 30e verjaardag voor een succesvol biertje daar mag wel iets Xtra vanaf dachten ze bij brouwerij Vanhonsebrouck. Het werd een zeer toegankelijk, blond bier met een lager alcoholgehalte dan de echte kasteelheren.

Trends opvolgen

30 jaar terug pakte vader Luc Vanhonsebrouck uit met een nieuw zwaar bier: Kasteelbier. Het was een verwijzing naar het kasteel van Ingelmunster waar de brouwerij toen pal naast lag. Onder impuls van zoon Xavier Vanhonsebrouck die begin de jaren negentig in de zaak kwam kreeg de brouwerij, die ondertussen in Izegem gevestigd is, een nieuwe moderne impuls. West-Vlaamse gedrevenheid en werkkracht was niet meer voldoende om de bieren van de brouwerij op de internationale kaart te plaatsen. Voor de verschillende bieren, ook het Kasteelbier, werden marketingstrategieën uitgetekend. De commerciële successen van de verschillende bieren in binnen-en buitenland zijn ondertussen bekend. Maar om mee te blijven met de trends en de vraag op de markt komt er nu het kasteelbier Xtra.

Komen en gaan

De nieuwe Xtra heeft een laag alcoholgehalte (4,5 procent) maar een fijne smaak. Vanhonsebrouck is (ook) met kasteelbier zeer succesrijk op exportmarkten. Kasteel Xtra is dankzij het lage alcoholpercentage extra toegankelijk. Voor dit blonde hogegistingsbier combineert de brouwer extra smaakvolle moutsoorten met een flinke dosis bitter- en aromahoppen. De dry-hopping en de nagisting in fles zorgen voor een extra fijne afdronk. Met Kasteel Xtra wordt ingespeeld op de trend van de session bieren die erg populair zijn in de Verenigde Staten. Maar hier is er steeds meer vraag naar een speciaalbier dat weinig alcohol bevat en toch smaakvol is. Het nieuwe bier is meteen ook de vervanger van Kasteel Blond en Kasteel Hoppy. Zo blijven er nog 4 Kasteelbieren over.

Feestetiket

Ter gelegenheid van 30 jaar Kasteel werd ook een feestelijk bieretiket ontworpen. Boven de wimpel staat het aantal jaren dat het merk Kasteel bestaat. Onder de wimpel en de naam van het bier prijken 3 sterren. Elke ster staat symbool voor 10 jaar Kasteel. De sterren blijven ook na dit jubileumjaar op het bieretiket van de Kasteelbieren staan.

Foto by Vanhonsebrouck

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*