Gewaagde start bij Markeat

Markeat zou de eerste echte foodhall van Limburg moeten zijn, maar de volledige opening, zoals gepland was, is er wegens……nog niet. Eén kandidaat heeft afgehaakt terwijl twee andere exploitanten wachten op hun keuken.

Durf
Markeat zou een gezellige versmarkt met tal van eetgelegenheden en winkeltjes worden, naar het evenbeeld van Mercat de la Boqueria op de Ramblas in Barcelona, ware het niet dat omstandigheden er momenteel anders over beslissen. In afwachting van wat nog komen moet, hebben dan alvast vier horecazaken zich opengesteld voor het publiek. Gezien de huidige veiligheidsmaatregelen toch een bewijs van durf en doorzettingsvermogen.

Al ruim aanbod
Het idee voor de foodcourt is afkomstig van Lars Haesen die op dezelfde plaats ( in de Raamstraat te Hasselt) vroeger discotheek Slices uitbaatte. Een overdekte minimarkt met 7 shops waar je kunt proeven, kopen, afhalen en ook gezellig kunt consumeren. Dat was, en is nog steeds het plan. De eerste vier stands zijn inmiddels al open. Het gaat om een wijn toog van wijnshop Vinopolis en een biertoog die aangevuld wordt met de jenevers van Smeets. Verder een Vietnamees loempiakraam Tam Huyhnin en een dessertenshop van Mieke Bakt die uitpakt met haar eerste fysieke winkel maar ook voor de geur van verse koffie zorgt. Als de keukens geleverd zijn, zullen ook een Italiaanse specialiteitenzaak en Rollin’Smoke Barbecue van Paul Plesecu de deuren openen. Naar een zevende uitbater wordt nog gezocht nu een kandidaat voor een kraam met schelpdieren en vis heeft afgehaakt.

Beperkingen
Bovendien heeft Markeat momenteel te maken met de geldende veiligheidsvoorschriften voor de horeca. Voorlopig wordt de capaciteit van het aantal bezoekers bij Markeat beperkt tot 65. Ze kunnen er voortaan terecht van maandag tot zaterdag, tussen 9u en 21 uur. Tegen midden december hoopt men bij Markeat op volle toeren te kunnen draaien.
Foto by Markeat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*