Gert De Mangeleer gaat koken voor Gentse studenten

Voormalig driesterrenchef Gert De Mangeleer opent tijdens de zomer in Gent een nieuwe zaak. Veel is er nog niet over geweten, maar het zou om een concept gaan waarmee gefocust wordt op ‘millennials’.

Gert De Mangeleer maakte faam als chef van  Hertog Jan, dat hij samen met sommelier Joachim Boudens in 2005 opende. In 2012 behaalde het restaurant zelfs drie sterren. De sterrenzaak verhuisde van Brugge naar Zedelgem. In 2018 besloot de chef met Hertog Jan te stoppen. Dat betekende niet dat hij bleef stilzitten. Op dit ogenblik runt hij twee restaurants in Brugge. Met L.E.S.S heeft hij al weer een ster behaald. Verder baat hij ook nog Bart Bulot uit.

Steamed buns

Vanaf de zomer probeert hij het nu ook in Gent. Het nieuwe restaurant komt in de buurt van de Vooruit. Over het concept is nog niet veel bekend, maar het zou zich richten naar millennials, studenten zeg maar. Volgens bepaalde geruchten zou het concept draaien rond steamed buns (gestoomde broodjes). Steamed buns zijn zachte, witte gestoomde broodjes die populair zijn in de Aziatische keuken, maar steeds meer hun weg vinden naar onze contreien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*