Geranium beste restaurant ter wereld. The Jane en Hof Van Cleve in top 30

De crème de la crème van restaurantuitbaters wereldwijd, verzamelde zich in Londen
om de uitreiking van The World’s 50 Best Restaurants awards 2022 mee te beleven. In de lijst die aangevoerd wordt door Geranium staan ook twee Vlaamse restaurants.

Tijdens de prijsuitreiking, georganiseerd door de internationaal gerenommeerde acteur en fijnproever Stanley Tucci, werd gastronomische uitmuntendheid beloond in 24 categoriën op vijf continenten. Restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Kofoed werd uitgeroepen tot Beste Restaurant wereldwijd en van Europa voor 2022. Geranium wordt in de top drie vergezeld door Central in Lima en Disfratur te Barcelona.

Academy
De lijst met ’s werelds 50 beste restaurants 2022 is gestemd door 1.080 internationale restaurantexperts en bereisde fijnproevers die deel uitmaken van The World’s 50 Best Restaurants Academy. De genderevenwichtige Academie bestaat uit 27 afzonderlijke regio’s over de hele wereld, die elk 40 leden hebben waaronder een voorzitter. De lijst met ’s werelds 50 beste restaurants wordt onafhankelijk beoordeeld door de professionele diensten van adviesbureau Deloitte.

Vleesloos
Geranium dat vorig jaar al op de tweede plaats stond neemt daarmee de plaats in van Noma dat verheven is tot ‘the Best of the Best hall of fame’. Kofoed’s nauwgezette kookkunsten en ongelooflijke visie, inclusief zijn recente beslissing om vleesloos te gaan, hebben hem wereldwijd al veel onderscheidingen en fans opgeleverd. William Drew, Director of Content voor The World’s 50 Best Restaurants, zei verheugd te zijn om Geranium op de eerste plaats te zien. “Rasmus Kofoed, Søren Ledet en hun team creëren onvergetelijke diners waarbij hun ervaring aangewend wordt om seizoensgebonden koken naar superieure hoogten te brengen.” volgens Drew. “Bij Geranium weten ze perfectie, mooi en elegant eten te combineren met een baanbrekend drankenprogramma.

En België ?

In de lijst van de 50 Beste restaurants wereldwijd staat The Jane van Nick Bril te Antwerpen op een 23e plaats als terugkomer en Hof Van Cleve van Peter Goossens op de 27e plaats. In het verlengde van de lijst van de 50 beste was eerder al bekend geraakt dat Hertog Jan at Botanic Santory te Antwerpen van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens als volledig nieuwkomer op de 93e plaats staat.

Foto:©Claes Beck-Poulsen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*