Gentse Horeca versterkt dankzij Learning for Life

De Gentse horeca wordt de komende werken versterkt door maar liefst 11 nieuw opgeleide bartenders. Dankzij het Learning for Life-programma krijgen de studenten momenteel 9 weken lang een intensieve theoretische en praktische training die hen klaarstoomt voor een job in de Gentse horeca. De opleiding wordt georganiseerd door VDAB, Horeca Forma, Stad Gent en Diageo, wereldspeler in alcoholische dranken.

De Gentse horeca heeft een hart voor gastvrijheid. Uitbaters streven ernaar om klanten een unieke
en kwaliteitsvolle ervaring te bieden door onder meer unieke huisbereide cocktails en mocktails aan
te bieden. Tegelijk staan veel werkzoekenden te popelen om een kwalitatieve opleiding te volgen
waarin ze alle kneepjes van het vak kunnen leren. Het Learning for Life programma komt tegemoet aan
beide behoeften.

Intensieve en praktische opleiding

Gedurende negen weken volgen de studenten een intensieve opleiding waarin alle aspecten van het vak
aan bod kwamen: van het maken van cocktails tot het bepalen van prijzen. Naast het leren van alles wat nodig is voor het beroep van bartender, omvat de opleiding ook specifiekere cursussen zoals “seksuele intimidatie voorkomen”, “verantwoord serveren” en “gastvrijheid”. Met deze opgedane kennis kunnen ze vervolgens op zoek gaan naar een duurzame job in de Gentse horeca.

Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma: “Goed opgeleide bartenders zijn onmisbaar voor onze horecasector. Het niveau van de opleiding ligt hoog, waardoor we binnenkort elf sterke bartenders kunnen afleveren aan de lokale horecazaken. Onze cursisten zijn een absolute aanwinst wat betreft productkennis en technische skills maar ook op het gebied van gastvriendelijkheid en storytelling. Voor ons als sector is dit een succesverhaal dat we graag verder zetten.”
Daniela McFarren, Head of Corporate Relations Benelux Diageo, over de lokale uitrol: “Learning for Life wil mensen inspireren en opleiden tot professioneel barman. Op die manier geven we mensen de kans om een carrière te starten in een levendige sector en tegelijkertijd het tekort aan gekwalificeerd barpersoneel aan te pakken. Het succes van het project ligt in de kracht van de partners en vooral de gepassioneerde studenten.

Over Diageo

Diageo ontwikkelde het programma in Latijns-Amerika in 2008 met als doel om gemotiveerde mensen
over de hele wereld economische kansen te bieden en tegelijkertijd hoogopgeleide barmannen te ontwikkelen. Learning for Life draagt bij aan de professionalisering van de horecasector. Sinds de introductie van Learning for Life hebben wereldwijd al meer dan 140.000 mensen de opleiding met succes afgerond, met meer dan 200 afgestudeerden in België. Dit programma zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun en de deskundigheid van alle partners.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*