Gentse Floraliën ook op het bord

Nog tot en met 8 mei hult Gent zich in een bloemendeken tijdens de Floraliën. Het evenement beperkt zich echter niet alleen tot hallen rond het ICC met inbegrip van ’t Kuipke. In samenspraak met heel wat horecazaken en toeleveranciers brengt PuurGent kruiden, planten en bloemen ook naar liefhebbers van een niet alledaagse culinaire belevenis.

Onvolledig
Om een onvolledig overzicht te geven: Bij Lys d’Or staat er een floraliënmenu vol kruiden en bloemen, inclusief een aperitief met begoniablad op de kaart. Groentenrestaurant Madonna pakt uit met een driegangenmenu met voorjaarsbloemen, rozen en lokaal groen. Bij Kruidtuin wordt onder meer citroenmelisse, rucola en zuring, postelein en rozemarijn in het floraliën menu verwerkt. Ook het Pakhuis heeft zijn floraliënmenu terwijl het Lepelblad uitpakt met een floraliënmenu vol kruiden in zowel de amuses, voor- hoofd- en nagerecht met Japanse duizendknoop, chimichuri van wilde kruiden, Oost-Indische kers, enz. Dit allemaal gebaseerd op het aanbod van lokale boeren en producenten. Bij Mortier kan je proeven van een florale cocktail/mocktail terwijl de risotto en verse pasta worden afgewerkt met het aanbod aan eetbare bloemen. Soepbar Sordo heeft tapas versierd met verse bloemen in de aanbieding. Bij Baravins ligt de focus op het florale in de Viognier-wijnen.

IJs & bloemen
Maar ook patissiers, chocolatiers, ijsmakers, en zelfs bierbrouwers lieten zich inspireren door de Floraliën. Dok Brewing Company weet te verfrissen met een witbier met drie soorten bloemen in verwerkt (Goudsbloem / Klaproos / Passiebloem) genaamd “Yuzual Suspects”. IJsster pakt uit met oranjebloesem roomijs met vanille bourbon en een vegan chocoladesorbet met infusie van rozenblaadjes. IJsster maakt ook feestfrisco’s gedopt in de witte chocolade van Callebaut die gekleurd worden met de natuurlijke kleurstof curcumine, een extractie bereid uit geelwortel, de wortelstokken van de kurkumaplant. De frisco wordt afgewerkt met de gedroogde bloemen : korenbloem, saffloer, goudsbloem en enkele rozenblaadjes. Julie’s House heeft cupcakes gespoten als bloem en een pavlova afgewerkt met gedroogde bloemen. Chocolatier Vandenbouhede heeft vier pralines met bloemsmaken: lavendel, viool, roos en vlierbloesem en een chocoladetablet verrijkt met eetbare bloemen.

Hiermee wordt een voorbeeld gesteld hoe een evenement zich ook kan profileren naar de horeca toe. Nu nog afwachten of de Gentse horeca even smakelijk creatief zal omgaan met de komende Gentse Feesten. Meer info op PuurGent.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*