Gentse Deliverect wint Horecava Innovation Award

horecava 2019

Op maandag 7 januari zijn tijdens de opening van de Nederlandse horecavakbeurs ‘Horecava’ de Horecava Innovation Awards uitgereikt. Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo, Thuisbezorgd en Foodora, die inspelen op de sterk groeiende bezorgmarkt. De jury selecteerde in vier categorieën zestien producten en diensten uit 189 inzendingen die zich hadden ingeschreven voor de Horecava Innovation Award 2019. Hieruit werden de winnaars geselecteerd. Volgens de negentien koppige deskundige jury is Deliverect een innovatie die helemaal past bij de richting waarin de foodbranche zich beweegt, nu de bezorgmarkt voor eten en drinken in Nederland zo hard groeit. In 2018 groeide de thuisbezorgmarkt in omzet met 20%, tegenover 5% groei voor de totale foodservicemarkt. Deliverect ontneemt ondernemer en personeel ‘bonnenstress’, met bijbehorende kans op foute bestellingen. Meer focus en tijd voor gasten in de zaak, in plaats van aandacht geven aan al die tablets, softwareplatforms en bonnenprinters. “Met een geringe investering verlaagt Deliverect, dankzij slimme software en handige koppelingen, de bedrijfskosten en vergroot de efficiëntie,” aldus de jury. “Daarom terechte winnaar in de categorie Digital, Apps & Social media en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2019.
Deliverect maakt een einde aan de wildgroei van bonnenprinters en monitors van diverse bezorgdiensten zoals Deliveroo, Thuisbezorgd en Foodora in horecakeukens. Door koppeling worden de bezorgsystemen geïntegreerd in één POS (point of sale), in plaats van iedere bezorgdienst die een eigen bonnenprinter en/of scherm heeft staan. Het systeem ordent alle printbonnen en online-bestellingen. De jury verwacht dat dit kan zorgen voor minder verkeerde bestellingen en meer efficiëntie in de keuken.
Deliverect
Deliverect integreert de vele thuisleverplatformen zoals Deliveroo in één app voor restaurants. Het zijn de mensen achter Posios die nu de nieuwe app beheren en lanceren. In België kennen we Deliveroo, Takeaway.com en UberEats. Maar in Europa en de VS zijn er minstens enkele honderden. Veel horeca-uitbaters zitten op meerdere platformen om hun omzet zo groot mogelijk te maken. Momenteel is het zo dat gemiddeld 30 procent van de omzet van een restaurant wordt afgehaald. 60 procent daarvan wordt thuis geleverd via zo’n leverdienst. Vandaag hebben restaurantuitbaters vaak per dienst een tablet staan en moeten ze elke bestelling overtikken in het kassasysteem. Dat integreert Deliverect in één pakket, wat een enorme tijdbesparing inhoudt.