Gents Groot Vleeshuis even dakloos

Het Groot Vleeshuis, met daarin het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, is uit veiligheidsvoorzorg met onmiddellijke ingang gesloten. Al jaren is duidelijk zichtbaar dat het gebouw een grondige aanpak nodig heeft.

In een mededeling laat Stad Gent weten dat het gebouw onmiddellijk gesloten wordt voor het publiek en de uitbater, de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV). Deze laatste huurt het gebouw van Stad Gent en baat er het Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten uit. Al bijna 20 jaar promoot EROV de Oost-Vlaamse streekproducten vanuit een publiekswinkel en bijhorende horecazaak. Meer dan 175 streekproducten worden er aangeboden zowel in de winkel als aan tafel. Verschillende andere provincies zijn terecht jaloers op het Oost-Vlaams initiatief. Het Groot Vleeshuis is, in betere tijden, ook een plaats voor talrijke persconferenties, meetings of andere ontmoetingen; steeds met een link naar streekproducten.

Oplapwerken

De laatste maanden was alleen de streekwinkel nog open wegens de sluiting van de horeca. Omwille van de verregaande aantasting van de houten dakstructuur kan de stabiliteit en veiligheid momenteel niet gegarandeerd worden. Stad Gent laat weten op korte termijn instandhoudingswerken te laten uitvoeren, om de aangetaste elementen te beveiligen. Zo zou het Promotiecentrum voor streekproducten in het Groot Vleeshuis tegen 19 juli 2021, voorlopig, opnieuw open moeten kunnen gaan. Ondertussen zijn bij EROV druk op zoek naar een geschikte locatie voor een tijdelijke pop-up. Liefst met een bijhorend terras zodat – zodra het mag – de streekproducten ook opnieuw kunnen gesmaakt worden.
De aangekondigde werken zijn echter nog maar de eerste dringende. De grootste werken aan het gebouw zijn in voorbereiding, maar de uitvoering daarvan is maar voorzien voor 2026.

Foto:Stad Gent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*