Genieten zonder een boomke te zagen bij Petit Plaisir

Aan de Velodroomstraat te Boom is een nieuwe zaak waar culinaire levensgenieters terecht kunnen. In een ongedwongen bistro sfeer nodigt ‘Au Petit Plaisir’ de klanten uit aan tafel of in de ‘epicerie’ om te proeven van het beste wat er momenteel op de markt is.

Goesting
Marianne Faes en Jeroen Le Jeune openden eind augustus hun ‘comptoir’ annex ‘épicerie’ Au Petit Plaisir. Bezoekers vinden er niet alleen een uitgebreid assortiment aan delicatessen, kruiden en dranken, gastvrouw Marianne tovert er ook zelf lekkere maaltijden op het bord. Het idee voor de nieuwe zaak kwam er na ontelbare gezellige etentjes met vrienden en familie. De goesting voor een petit bistro parisien om op een joviale, ongedwongen sfeer zelf mensen te bedienen kwam dus echt uit het hart. De liefde voor het klaarmaken van lekker eten voor vrienden en familie heeft er altijd in gezeten. Die droom werd tot leven gebracht in hun voormalige living.

Eenvoudige puurheid
In de rekken en op de kaart van Au Petit Plaisir staan pure producten en maaltijden voor levensgenieters die houden van authentieke smaken. Gasten ontvangen en hen een maaltijd voorzetten met de beste ingrediënten dat is de filosofie van de zaakvoerders. Genieten van het aperitief kan met sardines, Lisboa, groene olijven of een noten mengeling. Verder is er het wisselend marktmenu met als eerste suggesties burrata pugliese met gegrilde nectarine, salade de blé en amandel. Verder tartaar van verse maatjes met gepofte boekweit, appelbrunoise en jonge scheuten en steak tartaar met kappertjes, cœur de bœuf tomaat en batata crisps. Omdat het er zo huiselijk gezellig is bij Petit Plaisir kan afgesloten worden met een tartelette van kers of braambes of citroencake met limoncello. Eenvoudige gerechten met verse seizoen producten en met de volle smaak van wat de natuur te bieden heeft. Om dat principe te hanteren en vol te houden werden de meeste leveranciers zelf bezocht en de achtergrond van alle producten zelf onderzocht.

Kruidige details
Naast de bistro maaltijden, dient Au Petit Plaisir ook als kleine kruidenierszaak, waar streekproducten uit heel Europa terug te vinden zijn. Het is het resultaat van talrijke reizen door Europa. De zaakvoerders hebben landen zoals Portugal, Spanje en Italië binnenstebuiten gekeerd en lokale streekproducten leren appreciëren. De beste en lekkerste dingen kregen een plaatsje in het notitieboekje om daarna rechtstreeks de leveranciers te contacteren. Het aanbod mag er beperkt uitzien maar het is selectie van producten waar Faes en Le Jeune zelf volledig achter staan. En dan zwijgen we nog over de kruiden uit eigen tuin die als een rode draad door de gerechten en aangeboden producten lopen.

Foto by au Petit Plaisir

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*