Gemeente Merksplas zoekt (opnieuw) concessionaris voor uitbating De Kolonie

Opening bezoekerscentrum Kolonie 5-7, Merksplas

Merksplas moet alweer op zoek naar een concessionaris voor de uitbating van het restaurant, de gastenkamers en de polyvalente ruimtes op de Kolonie. De overeenkomst met de huidige uitbaters is stopgezet, omdat er een betalingsachterstand is. De zaak blijft wel open tot eind mei, zodat de gemeente de tijd heeft om een andere uitbater te vinden.

In de zomer van 2017 opende in de gebouwen van de voormalige landloperskolonie het bezoekerscentrum met brasserie De Kolonie. Het volledig gerenoveerde pand omvatte tevens polyvalente ruimtes en gastenkamers in de bijgebouwen. De uitbating kwam in de handen van de Groep Corsendonk. Maar in de lente van 2018 trok deze groep zich reeds terug uit het project, zodat Merksplas op zoek moest naar een nieuwe concessionaris. Die vond de gemeente bij twee jonge twintigers met de nodige horeca-ervaring. Maar iets minder dan een jaar moet Merksplas de samenwerking opnieuw stopzetten wegens betalingsachterstand.

De gemeente wil nu een concessie uitschrijven voor 9 jaar. De nieuwe concessie geldt voor de brasserie, het bezoekerscentrum, de 6 gastenkamers, de conciërgewoning en het fietsservicepunt.