Geen terrastaks meer in Kortrijk

foto facebook

Sinds 1 januari is de terrastaks in Kortrijk afgeschaft. Horecabazen betalen met andere woorden vanaf 2020 niets meer om een terras uit te zetten. Kortrijk is daarmee de eerste Vlaamse centrumstad die de terrastaks volledig afschaft.

Win-Win
In 2019 bracht de terrasbelangstelling in Kortrijk nog 78.025 euro op. Maar die belasting is dus nu geschrapt. Volgens schepen van Economie Arne Vandendriessche draait de horeca in de Guldensporenstad momenteel op volle toeren. Wat dat ook moge betekenen. Dat wil het stadsbestuur in Kortrijk zo houden. De afschaffing van de taks moet zorgen voor een bijkomende impuls voor de horeca. Stad Kortrijk wil constant meedenken met de horeca om het huidige succes blijvend draaiend te houden. Zo wil Kortrijk nog een meer bruisend horeca-aanbod. En hoe groter en diverser het publiek, hoe meer dat ook in het voordeel zou moeten spelen van alle handelaren in Kortrijk . Ook Matthias De Caluwe, van Horeca Vlaanderen, noemt het een vorm van administratieve vereenvoudiging. Ook hij ziet een win/win situatie voor horeca-ondernemers die nu ten volle hun terras kunnen benutten, voor de stad, voor de liefhebbers van terrasjes en de omliggende handelszaken.

Investeren in schoonheid
De stad vraagt en hoopt wel dat uitbaters in ruil voor het schrappen van de belasting in kwaliteitsvolle en mooie terrassen gaan investeren. Om nog meer volk te lokken. Het is ook niet de bedoeling dat met deze maatregel de horeca-uitbater zijn bestaande terras plots gaat uitbreiden. In veel andere steden kijken terrasuitbaters nu met jaloerse blikken naar het Kortrijks initiatief. Of er nog steden zullen volgen is niet duidelijk maar vooral in grote toeristische centra zien we het plan alvast niet direct op de begrotingstafel liggen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*