Geen saus geen spaghetti

‘Spaghetti’ is het sauzenboek uitgebracht door de mensen achter de horecazaken ‘Mister-Spaghetti’. 60 recepten te combineren met de gekende lange ronde slierten. Geen zoveelste opsomming van Italiaanse gerechten maar een andere kijk op spaghetti en ook op zaken doen.

Mister Spaghetti
Mister Spaghetti opende de eerste “spaghetti only” vestiging in februari 2014 in Roeselare en heeft ondertussen al zaken in 5 steden. Gewone spaghetti, capellini, volkoren, spelt en glutenvrije spaghetti staan op de menukaart. Maar vooral op gebied van saus pakt Mister Spaghetti uit met heel wat variatie, geen Italiaanse sauzen, maar originele en vele “anders dan anders” sauzen. Het idee kwam van Samuel Van Opdenbosch, die tijdens een reis gebeten werd door het Amerikaans marketing concept en dat wou omzetten voor ‘een ‘horecazaak’. In de persoon van Koen Vanhove vond hij een kok die van een achthoek een ronde bol kon maken en zijn vriendin (ondertussen vrouw) Veerle Jacobs had de nodige zakenkennis in de horeca. Een ongelooflijke, succesvolle combinatie waar de meeste horecazaken alleen maar kunnen van dromen.

Boek
In het boek ‘Spaghetti’ willen de initiatiefnemers de veelzijdigheid van de lange pastaslierten in de kijker plaatsen. 60 saus recepten staan erin waarvan geen enkel van de gerechten op de kaart staat tenzij als een binnengewaaide tijdelijke suggestie. Van kerngezond veggie tot knotsgek meaty… en telkens mét spaghetti ! Dunne pasta slierten met sint-jacobsvruchten in safraansaus, of met krab in bieslooksaus of kip en Gandaham met pestoroomsaus. Het boek is onderverdeeld in zes hoofdstukken: Bologneses (dat spreekt voor zich!), Creamy creations (om van te watertanden!), Healthy corner (heerlijk gezond!), Lazy spaghetti (yes, het kan ook simpel!), Around the world (en nog verder?) en Out of the box (onze speciallekes!). Een must-have dus voor Real Spaghetti Heroes om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Levensles
Een inleidend deel van het boek neemt deze lezer ook mee op de kronkelende tocht doorheen de wereld van Mister Spaghetti, waar spaghetti slierten elke dag opnieuw de hoofdrol spelen en de meest opwindende spaghetticreaties de weg naar het bord vinden. Een opmerkelijk verhaal van voor en achter de schermen dat eigenlijk zou moeten gelezen worden door iedereen die er aan denkt een horecazaak op te starten of zijn bestaande zaak een re-boots wil geven. Foodfotograaf Bram Debaenst en foodstyliste Debby De Mangelaere van Les Filles Rouges, wisten met precisie en vakkundigheid de vele gerechten schitterend in beeld te brengen. ‘Spaghetti’ is uitgebracht bij Borgerhoff & Lamberigts ISBN: 9789463931250. Te verkrijgen via de betere boekhandel of mocht die gesloten zijn via https://shop.mister-spaghetti.com/product/spaghettiboek/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*