Sterren op de Grasmat

foto by vermeersch

Zondag 8 september 2019 schitterden 20 teams van sterrenrestaurants tijdens de zesde editie van Sterren Op De Grasmat. Het werd een sportieve, smakelijke, gemoedelijke dag op de terreinen van Racing Mechelen.

G-Sport
Een voetbaltornooi tussen sterrenrestaurants, een demomatch amp football met de Red Flamingo’s, een derby tussen de G-ploegen van Racing en KV Mechelen en een wedstrijdje blindenvoetbal vulden de dag. Naast het veld kon iedereen zich tegoed doen aan heel wat lekkers in de foodvillage, waarschijnlijk de klantvriendelijkste en smakelijkste plek op dat moment in Mechelen. In de Porsche G-Sport Parade georganiseerd door Porsche Centre Mechelen reden een 40-tal Porsches mee waarbij zeker één zitje in elke wagen voorbehouden was voor een G-sporter.
G-Sport staat voor ondersteuning en initiatieven voor mensen met een beperking die toch aan competitie sport willen doen.

Sterren
Sterren kwamen dit jaar van de restaurants Arenberg, Benoit Dewitte, Berto, Castor, Centpourcent, Colette, Dôme, d’Oude Pastorie, Hof van Cleve, Horseele, Hostellerie St. Nicolas, Kommilfoo, ’t Korennaer, Le Chalet de la Forêt, M Bistro, Restaurant Michel, Nathan, Publiek, Sans Cravate, Tinèlle. Na een spannende finale werd de winnaar van SODG 2019 restaurant Michel uit Groot-Bijgaarden. Komilfoo mocht eervol de tweede plaats innemen terwijl Le Chalet de la Forêt en Nathan respectievelijk op de 3e en 4e plaats eindigden. De spelers en de talrijke supporters werden mede aangemoedigd (opgepept) door presentatrice Sabine Goethals en DJ Karlito.

Succes
Sterren op de Grasmat 2019 zamelde zo’n 30.500 euro in, mede dankzij de steun van vele sponsors en het aanwezige publiek zowel overdag als ’s avonds. Op het uitstekend verzorgd avondevent bij Porsche Centre Mechelen reikten de organisatoren cheque’s uit aan Nicole Bossaerts van G-Sport Vlaanderen, G-team KV Mechelen, G-ploeg Racing Mechelen, Amp Football Belgium, Anvasport en Studio Borgerstein. Die overhandiging werd vooraf gegaan door een veiling van wijnen, dranken en kunstobjecten. De zes edities samen brachten in totaal reeds 133.000 euro op.

Sterorganisatoren
Na afloop gezien waren de grootste sterren van de dag toch wel de initiatiefnemers. De gigantische organisatie is in handen van restaurant Centpourcent (Axel Colonna-Cesari en Anneleen Soethaert) en communicatiebureau Sobry.com (Kris Sobry en Isabelle Fossé). Daarbij worden de organisatoren bijgestaan door talrijke vrijwilligers en ondersteund door talrijke sponsors. Het sportieve en zeker het goede doel, mogen dan wel de hoofdmoot uitmaken, samenhorigheid leek ook dit jaar een stempel te drukken op het evenement. Chef’s en collega horecamensen die zich op een ongedwongen wijze ontmoeten, ex-leerlingen uit verschillende opleidingen die elkaar na jaren terugzien, sponsors die contacten leggen enz… . Een volgende editie is helaas pas voorzien voor 2021.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*