Geen après-ski in Oostenrijk

Toeval of niet maar net op de dag dat de eerste vier klachten zijn ingediend in het kader van een groepsvordering tegen de Oostenrijkse autoriteiten, die ervan beschuldigd worden dat ze een besmettingshaard van het coronavirus lieten woekeren, kondigde Kanselier Sebastai Kurz aan dat skiën mag maar après ski niet.

Horeca maatregelen
Momenteel stijgen de coronabesmettingen in Oostenrijk weer zeer snel. Met het ski seizoen in het vooruitzicht en na de ervaringen van vorig jaar heeft Kanselier Sebastian Kurz een après-skiverbod afgekondigd. Het verbod zou gelden voor het hele winterseizoen. In restaurants mag alleen aan tafels worden gegeten en gedronken. Daarnaast moeten cafés en restaurants in sommige regio’s al om 22.00 uur de deuren sluiten. Skischolen mogen maximaal 10 leerlingen per groep hebben, aldus minister van Toerisme Elisabeth Köstinger. Wintersporters moeten in de gondels ook een mondmasker dragen en afstand houden.

ISCHGL
In februari en maart zouden duizenden vakantiegangers het coronavirus hebben opgelopen in skistations in de deelstaat Tirol, vooral in het skioord Ischgl. De lokale autoriteiten van Ischgl wordt verweten dat ze om commerciële redenen met een sluiting talmden. Zij wijzen echter elke verantwoordelijkheid van de hand. In Wenen wordt de coalitie van conservatieven en groenen met de vinger gewezen voor de aanpak van de evacuatie van de toeristen nadat over een quarantaine beslist was. Veel toeristen zeggen dat ze op dat moment besmet zijn geraakt.

Na het vorige winterseizoen was de toeristische dienst van ISCHGL wel haastig om te laten weten dat het af wil van zijn elitair karakter en apres-ski dorp. Ja er waren skiërs die de bars beter kenden dan de pistes. Een officieel bericht op de huidige maatregel is er momenteel nog niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*