Gault&Millau op Tomorrowland

Voor de 8e keer op rij was Gault&Millau dit jaar aanwezig op Tomorrowland voor beoordeling en inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij enkele awards uit aan de best presterende foodstanden en restaurantconcepten. Een team van inspecteurs liep op de 16e editie van het dance festival alle foodstands en restaurants af om te testen en te beoordelen. Uit de meer dan 60 foodstanden en restaurantconcepten werden enkele winnaars geselecteerd binnen 5 categorieën.

Streetfood
De Smashed cheeseburger van Delaet & Vanhaver, geserveerd door Butcher Store aan de Brasa Take Away stand kreeg de titel van ‘best festival food’ in de categorie streetfood. De smaakvolle burger stond op de prijslijst naast enkele flatbread varianten. Het zachte broodje was goed van smaak en werd op de Ofyr aan de stand lichtjes opgewarmd. Per burger werden twee stukjes kwalitatief vlees van Simmenthal en Holstein runderen als het ware ge-smashed op de tepann plaat. De maillard reactie aan de buitenzijde en de nog lichtjes smeuïge binnenzijde van het vlees zorgden voor het perfecte mondgevoel en vooral voor een smaakbom. Een burger die proefde naar echt vlees met een perfecte verhouding sla, saus en gesmolten cheddar.

Gastronomisch
Het meest gastronomische festivalgerecht, waarbij zowel presentatie en smaak beoordeeld werden kwam van chef Thomas Van der Flaas van restaurant Seir te Kasterlee. Hij werd door Tomorrowland geselecteerd als ‘Food Talent’ dat het festival in de kijker wil plaatsen als onderdeel van ‘Remember the Name’, een project dat vier talenten in verschillende disciplines een podium gaf. Zijn gerecht combineerde een goed gekruide bereiding van sappige varkenswang met à la minute geschroeide langoustines en luchtige knolselderpuree tot een mooi gestyleerd gerecht. Dit ‘best festival food’ gerecht in de categorie gastronomisch werd aangeboden in de Mesa Garden, een uitbreiding van het festival die met foodstanden van een hoger gastronomisch niveau in synergie met de gepaste beat, wijnen en cocktails.

Healthy
Tomorrowland pakte dit jaar ook uit met een hele reeks aan extra vegan en vegetarische gerechten die via diverse foodstanden aangeboden werden. Ze toonden niet enkel een gevarieerd aanbod te hebben geselecteerd maar ook een reeks van zeer smaakvolle bereidingen, die het woord vegan snel doet vergeten. Het uit Duitsland overgekomen team van restaurant Ponyhof in samenwerking met Wussler & Chefstalk overtuigde vanaf de eerste dag met een ongezien lekker bordje perfect gerijpte tomaten, niet gekneusd en in diverse texturen opgepept met pepers en jus in gazpacho stijl met juiste aciditeit. Olie van groene kruiden, cress en à la minute afgebakken brood zorgden voor de afwerking. Het was het meest ‘healthy’ gerechtje van het festival volgens de inspecteurs dat uitblonk door zijn eenvoud en diepgang.

Creativity
De foodstand met het voor een festival meest innovatieve gerecht was er een van Pastorale met hun Wildn & Plantin concept. De Tel Aviv roasted cauliflower was een voorbeeld van hoe gezond en creatief op een festival hand in hand kunnen gaan. De in Tel Aviv gelanceerde stijl van bloemkool bereiding garandeerde een smaakexplosie in de mond in combinatie met een goed gekruide saus van groene kruiden, opgefrist met citrus en afgewerkt met verse ruccola en granaatappel. Voldoende om de titel van ‘best creativity at a festival’ binnen te halen.

Restaurant concept
Tot slot erkende Gault&Millau Brasa met de Deluxe experience in de categorie ‘beste restaurant concept’ van de 16e editie. Al enkele edities is Brasa van Delaet & Vanhaver een vaste waarde met zijn talrijke Ofyrs en vleesspit. Dit jaar ging men nog iets verder en werd naast het klassieke menu ook een Deluxe Experience geserveerd. Na een welkom cocktail aan het water volgde een Butchers Shot. Piemontese tartaar op een halve limoen met tequila als shot. Beef-tequila-limoen-zout en boem. Het startschot voor een ongeziene meat-experience aan een aanvaardbare prijs. Als eerste hoofdgerecht was er een surf & turf waarbij pulpo & simmenthal gecombineerd werd met een selectie gegrilde groenten, puntpaprika en gerookte choron saus. De ‘Taste of the World experience’ werd uitgebreid met exclusief wagyu vlees die men zelf op tafel op een binchotan mocht grillen.
Foto:©Dave Sips Gault&Millau

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*