Gault&Millau-chefs achter het fornuis tijdens Week van de Pollepel

Kobe Desramaults in Gentse sociaal restaurant Parnassus

Tijdens de Week van de Pollepel (25 tot en met 29 november 2019) staan en stonden dit jaar meerdere Gault&Millau-chefs in de keukens van de 8 erkende Gentse sociale restaurants. Zij gingen de uitdaging aan om met een beperkt budget en voedseloverschotten een heerlijke maaltijd te bereiden.

Speciaal voor deze editie van de Week van de Pollepel stonden er op maandag 25 november 2019 meerdere Gault&Millau-chefs in de keukens van de erkende Gentse sociale restaurants. Dat waren Davy Devlieghere van Bistro Julien in ’t Oud Postje;  Marcelo Ballardin van OAK in Eetcafé Toreke;  Maxence Sys en Laurent Willems van L’Autre Vie voor de restaurants Kaaihuis, Balenmagazijn en Poorthuis; Kobe Desramaults van Chambre Séparée is in Parnassus (zie foto); Danny Horseele van restaurant Horseele in Nieuw Gent, en Ignace Wattenberge, ‘Eerste Kok van België 2018’, in De Knoop.

Naast de samenwerking met de topchefs op maandag, kaderen ook de andere dagen binnen een specifiek thema: op dinsdag werden bezoekers uitgenodigd om een praatje te slaan met hun tafelgenoten tijdens de BabbeLunch/menu Animé. Petit Plat: woensdag staat in het teken van de kinderen met een menu op maat. WereldKeuken: donderdag is er aandacht voor de gerechten uit de thuislanden van de medewerkers. Bella Italia: op vrijdag serveren de erkende sociale restaurants het populairste Italiaanse gerecht, dat werd gekozen via de Pollepel-poll op stad.gent/pollepel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*