Gault&Millau ‘A Taste of Knokke-Heist 2021’

De nieuwe culinaire gids Gault&Millau “A Taste of Knokke-Heist 2021” werd op dinsdag 31 augustus officieel voorgesteld aan het grote publiek. Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie.

Gastronomie en Knokke-Heist, die zijn als peper en zout: onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze gids vormt dan ook een bekroning voor de talloze inspanningen die de gemeente samen met de lokale handelaars dagdagelijks levert om het gastronomisch landschap naar een nog hoger niveau te tillen.

Wereldprimeur
Knokke-Heist behaalt met deze nieuwe gids een absolute primeur. Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau gids met een selectie van de betere adressen uit de regio, van toprestaurants tot lekkere speciaalzaken. De gids wordt gedrukt op maar liefst 49.000 exemplaren en telt 140 pagina’s. Alle geselecteerde adressen ontvangen een sticker als (h)erkenningsteken zodat de consument gemakkelijk kan zien welke zaken geselecteerd werden voor deze gids.


A taste of Knokke-Heist
De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze 148 referenties verdeeld over 4 verschillende categorieën:

  • Een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen.
  • Een Knokke-Heist “Special Selection” met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken.
  • Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels.
  • Een selectie beachbars.

Er komen in de gids ook enkele extra thema’s aan bod zoals lokale streekproducten, de markten, aan te raden zaken in de aanpalende Zwinregio, een terugblik op Knokke-Heistse Gault&Millau award winnaars van de laatste jaren, interviews met bekende foodies, de keuken van AZ Zeno en de ART Tour Knokke-Heist.


Gastronomische selectie
In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. We zetten de topscores binnen de nieuwe culinaire gids even op een rijtje. De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Cuines,33 (17/20), Sel Gris (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20).

In de gids kan je tevens enkele stijgers spotten. Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score: Caillou (15/20), Bistro JETT (14,5/20) en Boo Raan (14/20).

De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist: Dah Makan (14/20), Restaurant Alexandra (13/20), Blanco (13/20), Le Chardonnay (13/20), LeBeau19 (12/20), Luxo (12/20) en Tomatous (12/20).

In totaal omvat deze gastronomische selectie uit Knokke-Heist nu maar liefst 37 restaurants.

Knokke-Heist “Special Selection”

In het hoofdstuk Knokke-Heist “Special Selection” ontdek je 50 bijkomende adressen om lekker te eten en drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en enkele cafés.

Ambachtslieden en delicatessezaken
Gault&Millau selecteerde maar liefst 61 “artisans” en heerlijke winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat onder meer 10 bakkers en patissiers, 3 chocolatiers, 12 traiteurzaken, 4 groenten- en fruitwinkels, 6 ijssalons, 9 beenhouwerijen, 4 vishandelaren en 6 wijnwinkels.

Nieuwe website: www.atasteofknokkeheist.be

Alle referenties uit de Knokke-Heist gids worden ook verzameld op de nieuwe website www.atasteofknokkeheist.be. Dankzij de handige zoekfunctie, foto’s, kaarten, de link met het Resengo boekingssysteem en de duidelijke routebegeleiding vind je onmiddellijk wat je zoekt. De site is volledig gratis te raadplegen en is voor iedereen toegankelijk.

Elke inwoner, tweedeverblijver en seizoenshuurder van Knokke-Heist ontvangt de gids gratis in de bus. De gids zal ook verkrijgbaar zijn bij Toerisme Knokke-Heist en in de lokale boekhandels voor € 19,95. Iedereen zal dus begin september de gids met nieuwe favoriete adressen en lekkerste zonden, zowel in geprinte versie als digitaal, kunnen doorbladeren.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*