Gastropub BarCast uit liefde voor Gent

Ondanks dat beiden de coronacrisis en de gevolgen ervan voor de horeca zelf reeds goed ondervonden, starten twee vrienden uit Ninove hun eigen restaurant op in Gent. Letterlijk en figuurlijk in de schaduw van het Gravensteen.


Daar waar tot een tijd geleden het gekende restaurant Bodo zat, aan de Gentse Burgstraat is er, met opening begin februari, gastropub BarCast. Jens Van Den Berghe en Evelien De Vos omarmen daarmee nog meer Gent dan vroeger. Beide vrienden hebben al lang een voorliefde voor Gent, zijn sfeer, de uitgangsmogelijkheden, zijn horeca. Dat ondanks dat ze beiden hun thuishaven hebben in Ninove.

Ninovieters
In Ninove is Van Den Berghe vooral bekend van de bar (Culture Pub) en de foyer van het cultureel centrum. Maar zijn ruime belangstelling voor gastvrijheid en het culinaire aspect draagt hij al mee van toen hij nog in de toeristische sector werkzaam was. “Dat gevoel van smakelijk genieten en ongecompliceerd toerisme vind ik al jaren terug in Gent. En zeker hier op een kruispunt van het Gravensteen, het Veerleplein, het Gewad en de Jan Breydelstraat” weet de gastheer. Evelien De Vos was opvoedster in Ninove maar kan moeilijk haar voorliefde voor de horeca, noch voor Gent onder een fornuis wegvegen. Ze draaide ook al mee in de zaken van Jens maar kon zeker niet het aanbod afslaan om samen in het avontuur van BarCast te stappen.

BarCast
Bar & Cooking daar staat BarCast voor. De zaak wil een combinatie zijn van eten, drinken, genieten en zorgeloos ontspannen in een gemoedelijke sfeer. De bar blijft een centrale plaats innemen in de opgefriste zaak maar krijgt nog meer aandacht dan vroeger. Het is ook de bedoeling dat de mensen aan de bar blijven zitten om iets te eten als ze dat wensen. In veel zaken drinkt men eerst iets aan de bar om dan te verhuizen naar een tafeltje. “Dat mag en kan maar hoeft niet echt” volgens Van Den Berghe. Met de openhartige gemoedelijkheid van de barman zal het alvast moeilijk zijn om van de toog weg te geraken. Tenzij het gemakkelijker de sharing gerechten van de gastvrouw te delen aan tafel. Voor de lunch komen uit de keuken traditionele gerechten maar met een eigen invulling. Ook wereldse klassiekers zullen niet ontbreken. Voor het diner kunnen de voorgerechten gedeeld worden met tafel(bar) genoten en zal er keuze zijn uit een 5-tal hoofdgerechten gaande van vlees, vis tot vegetarisch.

Funk
De nieuwe zaak wil schipperen tussen het klassieke restaurant en het doorsnee café. Beide jonge zaakvoerders willen funk en rock&roll brengen. Dat zowel in het glas als op het bord. Hun enthousiasme en ondernemingszin zal dat alvast niet in de weg staan. Beiden stralen hun verliefdheid voor Gent uit naar hun gedrevenheid voor de nieuwe zaak. Met uitzondering van dinsdag en woensdag hopen beide vrienden zowel toeristen, zakenmensen, maar ook zeker en vast Gentenaars te kunnen ontvangen.

Foto:jave

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*