Gastronomische Vegan bij ‘Amaranth’ te Merelbeke

In Merelbeke opent restaurant Amaranth op 22 april de deuren voor het publiek. De zaakvoerders claimen hiermee, naar eigen zeggen, het eerste volledig vegan gastronomische restaurant in België te openen.

Chefkok Pieter-Jan Lint & gastvrouw Carmen Duytschaever eigenen zich de primeur voor België toe. Na een pré opening zijn de deuren voor het publiek open vanaf 22 april. Chef Pieter-Jan Lint heeft zich de voorbije jaren al een plaats weten te verwerven binnen de wereld van de plantaardige gastronomie, dankzij populaire demo’s en allerhande workshops. Een 7-tal jaar geleden startten Pieter-Jan Lint en Carmen Duytschaever met hun cateringbedrijf “Plantbased fine dining”. Het was de start van verschillende opeenvolgende pop-ups, workshops en events waarbij aan het licht kwam dat Vlaanderen klaar was voor een verfijnde gastronomische vegan keuken. Na verschillende succesvolle projecten groeide de droom voor een vaste locatie. Die werd reeds in 2018 gevonden waar het koppel verliefd werd op een pand dat na enkele jaren verbouwingen klaar is om de gasten te ontvangen.

Amaranth
De twee uitbaters kozen zorgvuldig de naam van het restaurant uit. Amaranth staat voor de onsterfelijke bloem en verwijst zo naar de schoonheid van de natuur, de rode draad in hun verhaal én restaurant. ‘Respect voor mens en natuur vinden wij heel belangrijk. Het beperkte aantal tafels en de open keuken creëren ruimte voor persoonlijk contact en een warm welkom. In combinatie met plantaardige hoogstaande gerechten met producten van de beste kwaliteit en bijpassende dranken zorgen we voor een totaalbeleving’, aldus Carmen. In het nieuwe restaurant wil de chef de vegan keuken in ons land naar een hoger niveau tillen. Zelf noemt Lint het de gastronomie van de toekomst. Hij wil met zijn restaurant een voorbeeld zijn om aan te tonen dat je op gastronomisch hoog niveau verwend kan worden zonder dierenleed.

High-end
Aan de Ringvaart 51 te Merelbeke worden de gasten ontvangen in een intieme sfeer met zorgvuldige aandacht voor ieder van de gasten. Het restaurant biedt plaats aan 24 personen op vrijdag- en zaterdagavond, in een intieme setting. Het seizoensmenu bestaat uit 11 kleine gerechtjes. Van hapjes tot hartig, desserts en enkele zoetigheden. Ter plaatse kan het menu nog aangevuld worden met 2 extra gerechten. Op het eerste menu vonden we onder meer gerookte biet met kidney beans en zwarte look alsook asperges met mousseline van koolzaadolie, daslookpasta en silken tofu. Daarmee is de trend gezet om high-end elegante gerechten te serveren met het beste van wat de natuur te bieden heeft.

Foto: by Toos Vergote

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*