Gastronomisch restaurant De Slagmolen gaat voor bistronomie in een tweede zaak Kasteel Edelhof in Bilzen

Bilzen en horeca gaan hand in hand. Met de komst van de broers Meewis trekt de stad nu ook de troef van de gastronomische kaart. Het 19e eeuwse kasteeltje Edelhof in Munsterbilzen wordt de eerste bistronomie in de regio. Er werd al enkele maanden gespeculeerd wat er met het beschermde gebouw zou gebeuren.

Via een open marktraadpleging werd gezocht naar een horecabestemming. Na objectieve beoordeling van de jury, waaronder voorzitter van Horeca Vlaanderen Ludo Geurden, viel de keuze op sterrenzaak De Slagmolen Oudsbergen.  “Dat een restaurant van dit niveau bewust kiest voor een bijkomende vestiging in Bilzen is een hele eer voor onze stad, “ aldus schepen van toerisme en lokale economie Bruno Steegen. 

De Slagmolen is inderdaad niet van de minste. Met twee Michelinsterren en 18/20 in de Gault Millau behoren ze tot de top van België. Chef Bert Meewis gaf de liefde voor het vak door aan zonen Giel en Klaas. Klaas studeerde hotelmanagement en wordt het gezicht achter de nieuwe zaak. Broer Giel volgde een opleiding aan de prestigieuze hotelschool van Koksijde en De Groene Poorte in Brugge.  “ We blijven trouw aan de filosofie van De Slagmolen, maar gieten dit nu in een iets toegankelijker concept. Beneden is men welkom voor een goed glas wijn, een cocktail,  een kop koffie of een streekbier met local bites, terwijl men op de bovenverdieping terecht kan voor een betere (zaken)lunch, een avondje-uit of wanneer men iets te vieren heeft. In de authentiek gewelfde kelder willen we iets rond wijnbeleving doen en op de zolder plannen we vergaderzalen.”

Momenteel investeert de Stad Bilzen zo’n slordige 2,7 miljoen euro in casco renovatie en afwerking. Daarbij kreeg het bestuur 400.000 euro steun van het Vlaams Gewest. Het is de bedoeling om tegen de zomer van 2023 open te gaan.

“De kasteelsite Edelhof wordt een echte toeristische trekpleister. We kijken immers naar het totaalplaatje: het kasteel met omliggend park en vijver, de speeltuin en de startplek voor een wandeling in het Munsterbos (Nationaal Park) zullen heel wat toeristen en culinaire lekkerbekken de weg naar hier vinden, “ besluit burgemeester Johan Sauwens.

Op de foto: (vlnr): schepen van toerisme en lokale economie Bruno Steegen, Bert, Klaas en Giel Meewis

Tekst en foto: Jempi Welkenhuyzen / Stad Bilzen

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*