Gastronomie met ‘Zicht’ te Geraardsbergen

Ondanks de onzekerheden van de voorbij maanden gingen de deuren van het voormalige restaurant Bell-Vue te Geraardsberegen weer open. Zij het nu met andere eigenaars-uitbaters en onder de naam ‘Zicht’.


Aan enkele onafgewerkte details is nog te zien dat de Guilleminlaan in Geraardsbergen zopas heraangelegd is evenals de parking aan het statige gebouw aan nr 151. Op de locatie van het iconische restaurant Belle-Vue in Geraardsbergen gingen chef Kwinten Boelen en zijn partner Hélène Dufermont midden juni van start met Zicht, een restaurant dat wil scoren met een verfijnde Belgische keuken. De naam Zicht slaat uiteraard op het weidse landschap dat de klanten vanuit de zaal kunnen aanschouwen met uitzicht op de Oudenbergstad. Maar de naam kan ook gebruikt worden voor het inzicht dat de chef en de gastvrouw hebben in de horeca.

Ervaring


Zijn kennis heeft Kwinten in de loop der jaren verworven, zowel onder de gastronomische vleugels van een aantal Vlaamse topchefs, binnen zijn eigen hoogstaand cateringbedrijf als onder de noemer van Relais & Chäteaux in Wallonië. De chef roerde al in de potten van onder meer de Radis Noir, het Scholteshof en het luxerestaurant Arden van het Château de Vignée. Gastvrouw Hélène heeft heel wat ervaring binnen de hotellerie en dus de perfecte basis om de gasten op gepaste wijze te ontvangen in wat een nieuw culinair trefpunt moet worden.

Eigen tuin


De chef gaat voor een verfijnde Belgische gastronomische ervaring waarbij zijn passie voor een pure en expressieve keuken resulteert in verfijnde gerechten op hoog niveau. Verfijnd en tegelijk ongecompliceerd, smaakvol en puur zo omschrijft Boelen zelf graag zijn culinaire creaties. Hij gebruikt het beste wat de natuur hem brengt en plukt hiervoor graag uit eigen tuin. De voorbije maanden heeft het koppel de tijd genomen om eens rustig rond te kijken naar een nieuwe uitdaging.
Niet alleen werden verschillende panden bezocht en beoordeeld maar ook op culinair vlak werd de streek onder de loep genomen. Want de chef laat zich graag leiden door de seizoenen, regionale specialiteiten en pure smaken. Dat wil niet zeggen dat er niet nu en dan eens over het muurtje wordt gekeken. En dat niet alleen over die van Geraardsbergen.

Menu’s


Restaurant Zicht biedt seizoensgebonden 3-, 4- of 5-gangen ontdekkingsmenu’s aan waarbij de klant zich laat leiden door Kwinten’s inspiratie. Er zijn ook à la carte mogelijkheden alsook een weeklunch van dinsdag tot zaterdag. De chef werkt voor de allerkleinsten niet met een vaste kaart maar komt aan tafel graag even polsen waar zij het liefst van smullen. Op het kennismakingsmenu stond ondermeer kabeljauw met broccoli, quinoacrumble en citroenthijm maar ook kwartel met gegrilde salade, doperwtencrème en zwarte look. Om de klanten optimaal te kunnen bedienen werd gekozen voor een zeer ruime opstelling van de zaal. Beter kwaliteit uit de keuken dan kwantiteit in de zaal. Het mag duidelijk zijn dat met de positieve ingesteldheid van deze horeca-mensen niet alleen Geraardsbergen maar de heel ruime regio er een restaurant bij heeft waar nog veel zal over gepraat en geschreven worden.


Foto: Bart Tanghe

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*