Gasten kiezen meer voor kleinschalige accommodaties

Met het coronavirus verandert het reisgedrag. Volgens een enquête van VakantieDiscounter kiezen gasten massaal voor last minutes en de auto in plaats van het vliegtuig. Wie een hotel boekt, opteert liever voor kleinschalige accommodaties.

Kleinschalig accommodaties

Meer dan de helft van de correspondenten (58 %) zegt dat de voorkeur gaat naar kleinschalige accommodaties. Ze zeggen ook dat ze hun houding niet direct gaan veranderen na de crisis. Voor de pandemie opteerde slechts 38 % voor een klein hotel of bed & Breakfast.

In  de groep van 26-36 jaar zou nu bijna 6 op 10 gasten (59 %) voor een klein logiesverstrekkend bedrijf kiezen (voorheen was dat 36 %). Bij de groep van 46-55 jaar steeg dat van 39 % naar 61 %.

Last minute boekingen

Met de steeds wijzigende reisadviezen, lijkt het lang vooraf boeken van een vakantie geen goed idee. Slechts 1 op 3 mensen kiezen nog voor vroeg boeken, terwijl dat voor de coronacrisis 63 % was. Het aantal mensen dat lastminutes boekt, is dan weer verdubbeld: van 37 % naar 68 %

Auto in opmars

Ook de manier om op de vakantiebestemming te komen, lijkt af te hangen van de coronacrisis. Van de ondervraagden zegt nu 36 % om met de auto te willen gaan. Voorheen was dit slechts 10 %.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*