Gabrielle Kalkwijk wordt nieuwe CEO van Ardo

De Raad van bestuur van Ardo, Europese leider in vriesverse groenten, kruiden en fruit deelt mee dat Gabrielle Kalkwijk vanaf 1 oktober de nieuwe CEO wordt van de groep. Ze volgt hiermee Rik Jacob op die deze zomer met pensioen ging. Mevrouw Kalkwijk is Nederlandse, en heeft na haar studie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen (NL) een succesvolle loopbaan in de voedingsindustrie opgebouwd.

Tot 1 oktober dit jaar voert ze de functie van President Global Manufacturing Operations bij Dawn Foods uit, een Amerikaans familiebedrijf dat bakkerij ingrediënten en diepgevroren bakkerij producten produceert in 17 fabrieken, waarvan 7 in Europa, en een omzet van 1,8 miljard dollar genereert door verkoop naar een klantenbestand van bakkers, foodservice, retail en industrie. Mevrouw Kalkwijk vervoegde Dawn Foods in 2011 als VP Operations en Supply Chain voor Europa en AMEAP (Africa, Middle East, Asia Pacific), verantwoordelijk voor aankoop, productie, supply chain, kwaliteit, regulatory en veiligheid, en realiseerde er jaar na jaar een sterk resultaat.

Voor 2011 was ze 20 jaar actief bij FrieslandCampina. Ze heeft er in functies als Plant Manager en Operations Manager in verschillende Europese landen gewerkt. Ze werkte en leefde in Nederland, Polen, Rusland en Duitsland, alvorens in 2008 Operations Director te worden voor de unit ‘boter’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*