Fusie tussen UNIZO en Horeca Oost-Vlaanderen

UNIZO en Horeca Oost-Vlaanderen gaan voortaan samen verder onder de naam: ‘Horecacel UNIZO Oost-Vlaanderen’. De twee belangenverenigingen werkten wel al samen, maar ontdekten door corona dat een structurele samenwerking voor iedereen voordelen heeft.

Beide belangenverenigingen werken al een geruime tijd samen. In verschillende dossiers als kernversterking, het creëren van beleving in steden en gemeenten, promoten van de lokale economie,… vonden ze elkaar en slaagden ze erin samen de belangen van de lokale economie te verdedigen. En ook tijdens het bedwingen van de coronacrisis, stonden beide organisaties schouder aan schouder in het verdedigen van de belangen van de getroffen bedrijven. De band tussen beide verenigingen is door de coronacrisis nog sterker geworden, zeker nu blijkt dat ook d winkeliers en andere middenstanders vragende partij zijn om de horeca zo snel mogelijk weer te openen. Maar dat is niet het enige punt. Beiden hebben voordeel bij een stad in een aangenaam kader, met mooie straten, parkeermogelijkheden, mobiliteit enz….


Voorlopig alleen Oost-Vlaanderen
Op provinciaal vlak wordt de samenwerking nu ook geofficialiseerd en verder verdiept. Onder de vleugels van UNIZO Oost-Vlaanderen wordt een heuse horecacel ontwikkeld. De Horecacel blijft wel een aparte vzw binnen UNIZO, maar verder delen ze alles, vooral veel kennis en een gezamenlijke gedachten gang. De horecacel zal bestaan uit ervaren horeca-ondernemers uit de hele sector en de hele provincie. Samen met de horecasector in de provincie willen ze de rijke traditie verderzetten en de collega-horeca-ondernemers helpen klaarmaken voor de uitdagingen van de toekomst. Handel, horeca, brouwers, lokale economie, toerisme, eventsector en de vele toeleveranciers zijn allemaal geconnecteerd in een lange waardeketen en kunnen dankzij het groter draagvlak dat de fusie met zich meebrengt elkaar versterken.

Onmisbare partners
“Ik ben zeer tevreden dat de jarenlange samenwerking tussen de horecasector in Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen nu verder gezet wordt door de gloednieuwe Horecacel. Een ervaren team dat zo nog beter kan beantwoorden aan de noden en bekommernissen van de horeca-ondernemers”, aldus Tim Joiris, voorzitter Horecacel UNIZO Oost-Vlaanderen. “Handel en horeca maken beiden deel uit van de lokale economie en zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen kunnen we veel meer druk zetten, rond verschillende thema’s.” bevestigd ook Jos Vermeiren – gedelegeerd bestuurder van UNIZO Oost-Vlaanderen. Tim Joiris benadrukt nog dat wie lid was van de ene, nu ook lid kan worden van de andere.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*