Frisse pint van zes miljoen voor Beerselect

BeerSelect is een Gentse groepsbrouwerij die sinds september 2019 kleine brouwers helpt met opschaling en commerciële ondersteuning. In een nieuwe financieringsronde haalden de oprichters zes miljoen binnen via verschillende bronnen.

Prijzenjagers
BeerSelect helpt gepassioneerde bierliefhebbers met de ontwikkeling en productie van hun eigen bier. BeerSelect, het geesteskind van oprichters Wout Meuleman, Miel Bonduelle en Kasper Peeters haalde eind 2018 al 900.000 euro op voor de bouw van de brouwerij.Om uit de schemerzone van de keukenbrouwerij te komen kan men in de groepsbrouwerij al vanaf 2.000 liter zijn eigen bier laten brouwen. Daarnaast proberen ze vanuit hun kennis de klanten ook commercieel te ondersteunen. BeerSelect brouwde tot nu ruim 250 bieren voor meer dan 100 kleine, lokale brouwers. In 2020 sleepten ze samen met hun klanten zes (inter)nationale prijzen in de wacht op de Brussels Beer Challenge, European Beer Challenge en World Beer Awards. Eén op de tien brouwers in het klantenbestand van BeerSelect, is op dit moment al buitenlander.

Breder scala
Sinds de deuren openden in de herfst van 2019 rolden reeds twee miljoen flesjes van de band, wat overeenkomt met 700.000 liter bier. Met de nieuwe financieringsronde kan BeerSelect, dat al de grootste brouwerij van Gent was, zijn jaarlijkse brouwcapaciteit bijna verviervoudigen: van 800.000 liter naar drie miljoen liter. Bovenop die uitbreiding kan nu ook gedacht worden aan bier in blik en hard seltzers; een licht-alcoholische en calorie- en suikerarme drank – ook voornamelijk in blik. Met een nieuwe en unieke afvullijn die liefst 12.000 flessen of blikken per uur kan vullen in allerlei formaten, kunnen nu een veel breder scala aan bieren gebrouwd worden dan enkel degenen die gisten op fles.

Kwaliteit
Een stevige hap van de tweede financieringsronde gaat verder naar het kwaliteitssysteem. Zo investeert BeerSelect in een on-site labo om microbiologische en fysico-chemische analyses uit te voeren. Smaak mag dan al belangrijk zijn ook kwaliteit wil men verder voorop zetten.

Foto: Beerselect

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*