Fotografe Hanne Joosen presenteert chef Dennis Broeckx

Food-, interieur-, en architectuurfotografe Hanne Joosen stelt vanaf 2 tot en met 30 april haar beste culinaire werk tentoon in het boetiek hotel en restaurant FranQ in Antwerpen. Daar vind je meteen een exclusieve preview van de beelden uit een andere tentoonstelling die vanaf 1 mei te bezichtigen is in restaurant L’épicerie du Cirque. Voor die laatste volgde Hanne anderhalf jaar lang het leven van chef Dennis Broeckx. Het doel? Op beeld vastleggen hoe het leven van een chef er écht uitziet, zowel in als naast de keuken.

Culturele beleving met culinair sausje

Het afgelopen jaar misten we allemaal het culturele en het culinaire aspect in ons dagelijkse leven. Fotografe Hanne Joosen maakt dit goed door niet één, maar twee tentoonstellingen te organiseren die het beste van beide werelden combineren. Ze zorgt voor een culturele beleving met een culinair sausje door haar beste foodfotografie op het menu te zetten.

Van 2 t.e.m. 30 april in Hotel FranQ: het neusje van de zalm

Op 2 april opent Hotel FranQ in Antwerpen opnieuw de deuren. Om die nieuwe opening te vieren, gaat de tentoonstelling van Hanne Joosen meteen van start op hetzelfde moment. Hanne selecteerde speciaal voor de gelegenheid het beste werk uit haar foodportolio, en laat het publiek proeven van heel wat lekkere smaken. Van juwelenkaviaar, tot de mooiste interieurs van restaurants, de meest verfijnde gerechten en een blik in het leven van chefs. Onder andere Sergio Herman, Syrco Bakker, Dennis Broeckx en hun gerechten werden door Hanne op beeld vastgelegd. De sfeerbeelden van de gerechten en de weergave van de chefs in documentairestijl zijn van 2 tot en met 30 april te bewonderen op de locatie.

Vanaf 1 mei in L’épicerie du Cirque: het échte leven van een chef

Dat Hanne in haar fotowerk graag het culturele met het culinaire aspect combineert, blijkt nog maar eens in haar tweede nieuwe tentoonstelling. Vanaf 1 mei smul je in restaurant L’épicerie du Cirque in Antwerpen niet alleen van het menu van chef Dennis Broeckx, maar werp je tegelijkertijd via beelden in documentairestijl een blik in zijn leven.

Anderhalf jaar lang fotografeerde Hanne Dennis Broeckx in het dagelijkse leven, om het totaalplaatje vast te leggen op beeld. Want hoe ziet het leven van een chef er nu écht uit nadat hij zijn keuken verlaat? Heeft hij nog tijd over voor zijn vrienden en familie? Bestaat er zoiets als me-time voor een chef? Hanne formuleert via haar beelden duidelijke antwoorden op die vragen en stelt het beeld van een chef op scherp.

“Ik was meteen mee met het idee van Hanne toen ze mij benaderde”, klinkt het bij Broeckx. “Zo zien de mensen wat er effectief komt kijken bij het restaurant houden en chef zijn. Dat we hiervoor konden samenwerken met iemand zo getalenteerd als Hanne is een pluspunt. Daarnaast creëert de combinatie van het eten met de tentoonstelling een extra dimensie voor onze heropening.”

Foto: Hanne Joosen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*