Fortuin 2.0 te Kontich

Een indrukwekkende naamsverandering is het niet geworden op het Gemeenteplein van Kontich. De herberg In de Fortuin draagt nu de naam brasserie-staminee Fortuin. Een drastischere verandering is wel het gebouw waarin de nieuwe horecazaak is in ondergebracht. Van de oude herberg blijft alleen nog een grote wandfoto over in de opvallende nieuwbouw.

Zaakvoerders Dave De Causemaeker en Stijn Rotthier zijn geen onbekenden in de Noordelijke horecawereld. Chef Rotthier kunnen we linken aan De Kromme Watergang, Restaurant Likoké en als sous chef bij Zilte. De Causemaeker heeft dan weer zijn naam verbonden aan Het Rooi, TakeTwo, Alpheus en Distelhoek. In een indrukwekkende nieuwbouw die is opgedeeld in een estaminet, een brasserie en drie vergaderzalen hopen de nieuwe uitbaters van Fortuin opnieuw een vaste ontmoetingsplaats te worden voor de Kontichnaren. Of het nu is om iets te drinken, bij te praten, een ijsje of een hapje voor iedereen staat de deur open. Maar ook voor zij die uitgebreid aan tafel willen, een feest of vergadering plannen wil Fortuin zijn deuren open zetten.

Staminee
De staminee wil dé ontmoetingsplaats voor jong en oud zijn. In deze spontane, maar stijlvolle zaak kan iedereen terecht voor een gezellige aperitief met (of zonder) bites, al dan niet gevolgd door een lunch of diner in de brasserie. In het staminee staat een frisse pint centraal, komende uit één van de twee zichtbare biertanks. Maar de liefhebbers kunnen ook een perfect gemaakte cocktail degusteren, genieten van een lekker glas wijn of iets alcoholvrij. De kleine honger kan er tussen de maaltijden gestild worden met een variatie aan finger-foods waaronder een variatie van kroketten uit het vuistje. Een croque of een spaghetti Fortuna krijgen in de Staminee zo’n opwaardering dat ze het niveau van snack overschrijden.

Brasserie
De brasserie is dan weer de ideale plaats voor een culinaire middag of avond. Chef Rotthier en zijn keukenteam serveren nostalgische gerechten op een losse, eigentijdse maar vaak ook eigenzinnige manier. Eén van de specialiteiten is Pain de Veau ‘Fortuin’, een kalfsbrood met spek en verse truffel en een madeirajus. Dat is een gerecht dat de chef meekreeg van zijn oma maar waar hij nu een eigentijds cachet aan geeft. Of wat gedacht van krokant gebakken varkensnek filet met pickels saus. Het zijn maar smaakvolle voorbeelden die nog altijd kunnen afgewisseld worden met gerilde zalm als die al niet uitgleed over de gelakte paling die net ingehaald werd door een kabeljauwhaasje Dijonaise.

Feestzalen
Verder zijn er ook nog de feestzalen. Maar om deze volledig op te nemen in het totaalconcept van Fortuin willen de zaakvoerders eerst de brasserie en het staminee volledig, kwaliteitsvol uitbouwen. Daarna zullen de mogelijkheden van de private dining room, zaal Radler en zaal Christal verder uitgewerkt worden.

Foto by Fortuin

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*