Foodmaker en Delhaize openen nieuw restaurant in Brussel

Foodmaker, de gezonde restaurantketen en producent van ultraverse maaltijden, opende op woensdag 15 september samen met partner Delhaize het eerste gezamenlijke Foodmaker-restaurant in Brussel (Karel Rogierlaan 6, 1020 Sint-Joost-Ten-Noode). Dit is de eerste locatie met Delhaize als hoofdfranchisenemer. Zowel Foodmaker als Delhaize willen het netwerk van gezonde restaurants uitbreiden en gezonde voeding nog toegankelijker maken. Foodmaker Rogier is de eerste in een reeks van tien geplande openingen in de komende twee jaar.

Mensen kiezen tegenwoordig massaal voor een gezondere levensstijl waarbij beweging en een evenwichtig voedingspatroon centraal staan. Foodmaker en Delhaize hebben daarom de handen in elkaar geslagen om gezonde voeding nog toegankelijker te maken: de restaurants van Foodmaker zijn meer dan ooit ‘the place to be’ voor zij die graag gezond en lekker eten.

“De samenwerking tussen Delhaize en Foodmaker zorgt ervoor dat gezonde en evenwichtige voeding niet enkel meer een optie is voor ‘the happy few’. Toegankelijk voor iedereen, zoals het hoort. Ik ben echt overtuigd van dit concept en ik ben er zeker van dat klanten dat ook zullen zijn,” zeggen Elsie Moyson en Aurélien Tona, uitbaters van Foodmaker Rogier.

“Voor ons is dit een gedroomde samenwerking,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten,” aldus Lieven Vanlommel.

“Ik ben trots dat Delhaize en Foodmaker samen een gloednieuw hoofdstuk aan ons verhaal kunnen toevoegen. Onze missie om gezonde voeding nog dichter bij de klant te brengen neemt nu nog concretere vormen aan. Of een klant nu thuis werkt, op bureau of onderweg is – op elk moment van de dag heeft hij toegang tot een gezonde maaltijd. Door dit soort van initiatieven beantwoorden we nog meer aan de behoeftes van de klant van vandaag en die van morgen,” zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

From farm to fork

Foodmaker serveert in zijn restaurants uitsluitend gezonde en evenwichtige gerechten: één voor één gemaakt met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten van eigen bodem. Liefhebbers kunnen er ook 100% vegetarisch en veganistisch eten.

In Assent bij Diest kweekt Foodmaker zijn eigen biologische kruiden en groenten die gebruikt worden in zoveel mogelijk gerechten. Foodmaker is trouwens de enige onderneming in België in de running om het certificaat voor biocyclische veganlandbouw binnen te halen. Net zoals Delhaize werkt Foodmaker nauw samen met Too Good to Go en de voedselbank om voedselverspilling tegen te gaan.

Voor elk wat wils

De restaurants zijn de hele dag open: ontbijt, lunch, diner of een welverdiende koffiepauze, het kan allemaal.

Er is voor ieder wat wils: van havermout en chia pudding tot een Griekse salade, caesar chicken wrap, tomatensoep, Italiaanse penne, chili sin carne, etc. Ook het drankenassortiment is duurzaam en uitgebreid: kraakverse vruchten- en groentesapjes, allerhande frisdranken, bier, wijn en water. Hoewel selfservice de regel is, zijn er altijd werknemers ter plekke aanwezig die de gasten graag verder helpen.

Vertoeven in een Urban Jungle

Hoewel Delhaize de hoofdfranchisenemer is van de restaurants, staat Foodmaker zelf in voor de unieke look en feel van de verschillende locaties. Het interieur wordt telkens omgetoverd tot een ‘Urban Jungle’: de natuur wordt letterlijk binnengetrokken door een combinatie van houten elementen, grote raampartijen en exotische kamerplanten.

Ubereats en TakeAway

Klanten kunnen bij Foodmaker Rogier ook terecht voor eten ‘on the go’ of een take-away drankje. De Foodmakerfilialen zijn partner van maaltijdbezorgplatformen zoals Ubereats en TakeAway waardoor klanten al dat gezond lekkers ook gemakkelijk bij hun thuis kunnen laten bezorgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*