foodhotspot Boker Tov brengt Tel Aviv naar Antwerpen

Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Het is een levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. Die sfeer en het heerlijk Israeli streetfood brengt Boker Tov, dat op 15 oktober zijn deuren opende aan de Doornelei 2, naar Antwerpen.

In Parijs, Londen en Amsterdam is de Tel Avivian hype al een feit, Antwerpen kan dus niet achterblijven. Tel Aviv is hot! En dat hebben Lori Dardikman en Tom Sas begrepen. Ze brengen met Boker Tov, een Israëlische deli, bar en kitchen, een stukje Tel Aviv naar Antwerpen. Lori en Tom delen naast hun bed ook een passie voor lekker eten. De roots van Lori liggen in Tel Aviv. Na haar studies in België trok ze voor enkele jaren naar haar familie in de bruisende stad in het Midden Oosten om er te leven en te werken. Vier jaar geleden leerde ze Tom kennen op Tomorrowland en werden ze op slag verliefd. 

Lori Dardikman: “Het idee borrelde al een tijdje om samen een Tel Aviv style foodconcept te starten. Onze vele vakanties in Tel Aviv en onze gedeelde liefde voor de Midden Oosterse keuken brachten ons op ideeën. Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Het is een levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. En alles draait er rond eten. Die sfeer willen we ook naar Antwerpen brengen.”

Thomas Swenters achter de kookpotten

De funky keuken van Boker Tov staat voor een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Achter de kookpotten staat Thomas Swenters, voormalig chef van Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Hij ontwikkelde samen met Lori de kaart en brengt typische Midden Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabish, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekookt ei en groenten of pulled lamb. 

“Boker Tov betekent goedemorgen in het Hebreeuws. Maar onze keuken is doorlopend open van 8u tot 20u. We serveren heel de dag dezelfde kaart. Wil je ‘s ochtends onze chicken schnitzel sandwich eten of ‘s avonds een koffie drinken met een baklava cheesecake dan kan dat”, aldus Tom Sas.  Lori en Tom brengen met Boker Tov de happy, relaxte, gezellige vibes en het overheerlijke streetfood en cocktails van Tel Aviv naar Antwerpen.

Metropolitan buzz 
De mensen in Tel Aviv zijn tolerant, complexloos, zonder vooroordelen en open minded. Verschillende culturen en religies wonen er in harmonie samen. Dat is ook waar Boker Tov voor staat. “Je komt er niet in als je symptomen hebt van racisme, homofobie of covid-19”, vertelt Lori. Het interieur is gezellig, modern en liefdevol. Je voelt je er direct thuis. “Boker Tov is de perfecte balans tussen gezelligheid en de metropolitan buzz van Tel Aviv. We maken gebruik van speelse materialen en kleuren. Onze Marrakech wall met een stoere betonlook wordt de blikvanger van Boker Tov.”

Deli met Israëlische producten
Je kan ook gewoon binnenspringen voor een koffie of een afternoon cocktail of lekkere Israëlische producten kopen in de Israëlische Deli van Boker Tov. Je vindt er een assortiment aan Israëlische wijnen en bieren, hummus, vers gebakken Joods Challah brood en typische Israëlische zoetigheden zoals babka, baklava cheesecake en Tahini brownies. 

Balagan – tafeltje vol

Op zondag tussen 10u en 16u kan je gezellig samen tafelen in ‘balagan’ stijl, wat sympathieke chaos betekent. Een tafel vol met eten, een bijzondere sfeer en vooral genieten van het eten en het gezelschap. “Je kan echt doen alsof je thuis bent. Hoe groter de groep, hoe groter de beleving. Al zullen we ons door het coronavirus nog even moeten inhouden”, zegt Lori.  Je kan het eten van Boker Tov ook afhalen of laten leveren in Antwerpen en er thuis een rommeltje van maken.

Prijzen van het menu variëren tussen €7 en €15. 

foto: portraitsbytrix

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*