Foodhallen niet in België wel over de grens

Wat in België, ook in Vlaanderen niet lijkt aan te slaan lijkt bij de Noorderburen, en zelfs niet zo ver over de grens wel te werken, een foodhal.

Foodhal

Een overdekte markthal waar horeca zaken hun gerechten onder één dak aanbieden of leveranciers hun specialiteiten proberen aan de bezoeker te verkopen. Er waren al verschillende initiatieven in bepaalde grootsteden in België maar buiten Brussel lijkt het concept niet aan te slaan. In Rotterdam daarentegen lijkt het wel te lukken.

Markthal

De Markthal tegenover de kubuswoningen is wellicht, ook bij Vlamingen, het meest bekend. Of de kwaliteit van de aangeprezen waren, gerechten, steeds op niveau zijn laten we hier graag in het midden maar de concurrentie en het aanbod onder één dak is zo groot dat de besten zich wel kunnen profileren. Ondertussen is er Rotterdam alweer een foodhal geopend met 11 eigenzinnige ondernemers.

Station Bergweg

In de nieuwe foodhal ‘Station Bergweg’ in Rotterdam-Noord vestigden zich elf ondernemers. Dat alles in een monumentale station uit 1907. Het aanbod is gevarieerd, van natuurwijn tot smashburgers en van patisserie tot pintxos. Momenteel werken de initiatiefnemers van de nieuwe foodhal Station Bergweg, Linda Dammers en Paul Sharo van Man Met Bril Koffie, aan een dakterras dat deze zomer opent en deel wordt van het Hofbogenpark. De sfeer in Station Bergweg is energiek maar ongedwongen. De elf verschillende stands hebben elk hun eigen vibe en karakter, maar blenden toch naadloos. De ruimte heeft diverse hoogtes waar gasten kunnen kiezen uit hoge en lage tafels. Bij veel van de stands kunnen gasten ook plaatsnemen aan de bar. De historie van het pand is terug te vinden in enkele bewaarde elementen, zoals de blauwe NS klokken en vertrekborden. De rechtergevel van het pand bestaat volledig uit hoge glazen deuren, waardoor de scheiding tussen binnen en buiten vervaagt bij Station Bergweg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*