Food-Baudelokapel en hotels te koop

Goed vijf jaar terug leek het alsof Gent ook zijn overdekte Food Market zou krijgen. Dat project werd opgestart in de Baudelokapel. Maar na enkele omzwervingen lijkt het doek nu definitief gevallen te zijn over alle voorbije initiatieven.

Food Market
De kapel en de bijhorende bibliotheek werden destijds aangekocht door Trobo NV. In 2017 opende er Holy Food Market. De food hall naar Madrileens voorbeeld nam een succesvolle start maar kende een roemloze ondergang na 2 jaar. De huur van 15.000 euro die zaakvoerder Ladislas Leys moest recupereren via eetstanden en sponsors maakte alles er niet makkelijker op. In juni 2019 kondigde Leys het einde van Holy Food Market aan. Eigenaar Jean-Pierre Bogaert nam het heft in eigen handen. Maar ook zijn doorstart onder de naam ‘Den Baudelo’ mocht niet baten.

Evenementen
Ook vader en zoon Frédéric en Gilles De Backer namen de ruimte onder handen. De kapel werd opnieuw een grote open ruimte met tijdens de voorstelling destijds ‘MossGod’: het Lam Gods, maar dan met mos gemaakt. Bedoeling was allerlei evenementen te organiseren van comedyshows over concerten tot culinaire events. “Als corona het toelaat, zijn we klaar om op volle toeren te draaien” klonk het enthousiast.

Failliet
Maar het heeft allemaal niet mogen zijn. Eigenaar Trobo NV is officiëel failliet verklaard. Naar verluidt blijft er schuldenput van 10 miljoen euro achter. De komende maanden wordt het hele patrimonium van Trobo NV verkocht. En dat is meer dan de kapel en de bijhorende bibliotheek. Er zijn ook enkele hotel-studio’s in een Gents herenhuis, het hotel Hancelot vlabij het Gentse Zuidpark en een vakantiewoning in Durbuy.
Foto: Toerisme Gent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*