Filip Fontaine nieuw algemeen directeur VLAM

Filip Fontaine wordt vanaf 1 juli algemeen directeur van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw. Fontaine volgt hierbij Frans De Wachter op die na een lange carrière bij VLAM op pensioen gaat op 1 juli 2019.

Filip Fontaine startte na zijn studies als landbouwingenieur aan de KU Leuven zijn carrière als projectmanager en milieu-adviseur bij Boerenbond. Vervolgens was hij gedurende een korte periode werkzaam bij Cera om vanaf 1998 als directeur aan de slag te gaan in diverse groente- en fruitveilingen. Hij rondde daar een aantal fusies succesvol af en stond mee aan de wieg van de oprichting van BelOrta. Recent vervulde hij als interim CEO-opdrachten bij EIT Food en momenteel nog bij Lidwina, een maatwerkbedrijf in de Kempen.
VLAM
VLAM voert promotie voor de producten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij in binnen- en buitenland. Naast de specifieke werking per productgroep voert VLAM ook overkoepelende promotie voor de producten van bij ons. Filip Fontaine over VLAM: “Ik ken VLAM al sinds de epische slogans zoals ‘van korstjes krijg je borstjes’. De wereld van de voeding en marketing was toen veel eenvoudiger. We leven in een scharnierperiode waar veel inzichten veranderen. Voeding is vanzelfsprekend geworden, maar gezondheid, verspilling, transparantie en duurzaamheid worden ook onderdeel van ons dieet. De consument baadt in informatie, soms correcte en soms minder correcte. In deze ratatouille de producten van onze landbouwers, tuinders en vissers de plaats geven die ze verdienen, lekker, van bij ons, duurzaam, gezond…is een stevige uitdaging waar ik mijn schouders graag mee onder zet.”