Fevia vraagt ook steun voor toeleveranciers Horeca

De strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben een zware impact voor de horeca. Hierachter gaat echter ook een ganse keten van toeleveranciers schuil, die ook zwaar getroffen wordt. De federatie van de Belgische voedingsindustrie Fevia roept dan ook op om ook deze toeleveranciers ook te betrekken in het steunplan voor de horeca.

Verlies van 320 miljoen euro omzet

Volgens Fevia dreigen de Belgische voedingsbedrijven nu tot 320 miljoen euro omzet per maand te verliezen, boven op de impact die ze tot nog toe voelden sinds de start van de coronacrisis. Daarom pleit Fevia voor een globaal steunplan dat de gehele keten beschermt, inclusief de vele toeleveranciers uit de voedingsindustrie.

Bazooka

Concreet vraagt Fevia om een verlenging en uitbreiding van de maatregel rond tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en om maatregelen voor bedrijven die zwaar omzetverlies leiden door de coronacrisis. Daarnaast kan de overheid volgens de federatie ook voorzien in flexibiliteit in de betaling van sociale en fiscale bijdragen, en in een versoepeling van de criteria voor de financiering en de regeling van de staatswaarborg voor kmo’s; de zogenaamde ‘bazooka’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*