FABRIQUE in de fabriek

Pop-Up bars en restaurants zijn voor sommigen een concurrentie voor de al hard getroffen horeca, voor anderen een middel om op een soms eenvoudige manier te hopen op extra inkomsten. Normaal besteden we hier dan ook geen aandacht aan dergelijke initiatieven. Maar als drie grote kleppers uit de professionele horeca- en eventsector de krachten bundelen en een uniek project realiseren dan durven we een uitzondering maken.

Exclusieve huiselijkheid
De feestlocatie Blanc Fixe, voormalige pigmentfabriek, in Drongen werd omgetoverd in een stijlvolle zomerpop-up waarbij het tijdelijke karakter verdwijnt door de aanpak van de drie grote partners. Pleasures Boutique, Levi Party Rental en Bevas Events hebben de handen in elkaar geslagen om een Urban oase net buiten Gent te creëren. Het concept bestaat uit een Urban Food gedeelte en een culinaire secret garden ervaring. Het Urban Food gedeelte is vrij toegankelijk terwijl voor iedereen terwijl er voor secret garden gereserveerd moeten worden. Maar beide locaties bieden een comfort en sfeer die de meeste ander pop-up initiatieven in het donker plaatst. Bij regenweer kan er geschuild worden in de gebouwen van de voormalige fabriek. Kortom een zomerbar, friendstables, urban food, en een restaurant waar je lekker kan eten in een gezellige sfeer. Dat alles ineen uniek maar ook veilige omgeving. Gezellige bubbels, bar, vrienden tafels, groen en hopen gezelligheid staan centraal.

Ijzersterke partners
Met Pleasures Boutique komen we terecht bij Sam D’Huyvetter en Nina Decuyper. Een koksvest om alle referenties van beiden op te schrijven is buitenmaats. Pleasure Boutique, La Boucherie, Gen’Eat, Pakhuis Gent, La Quincaillerie, foodevents, boerderij Le Devant, en nog een pak meer. In ‘FABRIQUE’ presenteert de chef en zijn team een grootstedelijke mix van klassiekers; woodoven pizza’s, bites to share, cocktails, biertjes, allemaal met een eigen Sam twist. Veel sharing gerechten krijgen een extra twist op de grill waardoor het vakantiegevoel en het staycation bevestigd wordt.
Levi Party Rental uit Merelbeke is bij de horeca algemeen gekend als de partner bij uitstek voor feesten en events. Van meubilair tot aankleding, belichting, tafeldekking, muziek. Het lijkt wel alsof Timo Lejeune overtreffende troeven op de friendstables heeft gegooid om van Blanc fixe een exclusieve maar huiselijk gezellige hotspot te maken. Alsof een innovatieve en creatieve tsunami door de de tuin, het terras en de oud fabrieksgebouwen heeft gerold. Bevas Events het Gents eventbureau met vele jaren ervaring in de corporate en privésector gaat geen enekele uitdaging uit de weg. Patrick Vermaeke en zijn doorwinterd team weten van elk evenement een belevenis te maken door alles en iedereen op elkaar af te stemmen. Daar zijn ze met ‘FABRIQUE’ nog maar eens in geslaagd. “Niks is mooier of mensen samen te brengen, het is perfect mogelijk om Corona-proof met vrienden en familie samen te komen rond een gezellige lekkere tafel”, aldus Patrick Vermaerke.

Gentse feesten
Het skeptisime van velen tegenover tijdelijk bars valt door de aanpak aan de Drongenstationstraat te Drongen volledig weg. Zeker wanneer er nog een muzikale invulling komt tijdens de Gentse Feesten met kleine gezellige optredens. Een mix van live acts vanuit Gentse bodem. Alles uiteraard binnen de bestaande corona maatregelen. Maar als het aan ons ligt hoeft dat zelfs niet om te genieten in deze unieke setting.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*