Fabian Van Roy wint de nationale cocktailwedstrijd van UBB

De 58ste Nationale Wedstrijd van de UBB – Union of Belgium ’s Bartenders – vond op 28 mei plaats in het Filliers Distillerie te Deinze. De beste barmannen van het land streden om de titel “Winnaar van België 2019”. De winnaar zal deelnemen aan Het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association, dat in Chengdu (China) van 4 tot 8 november 2019 zal plaatsvinden.

Fabian Van Roy (The Bar – The Hotel Brussels) heeft de titel « Winnaar van België 2019 » verkregen met unanimiteit van de juryleden. De 2de plaats was voor Michel Van Hecke (Bar XII – Hôtel Thon EU), en de 3de plaats ging naar Yannick Van Duyck (Casino Viage Brussel).

De deelnemers werden beoordeeld door twee jury’s: enerzijds de technische jury, die de bereiding van de cocktail volgens de IBA-regels beoordeelde, bestand uit Guy Musart (Président Meilleur Ouvrier de France classe Barman), Sergio Pezzoli (IBA 2005 Wereldkampioen) en Bruno Simons (UBB 2014 Nationaal Kampioen), en anderzijds de degustatie jury, die over de look, het aroma en de smaak hun mening gaf, bestaande uit Pedro SAEZDEL BURGO  (Maître distillateur van FILLIERS DISTILLERY), Vincent SCHIETSE (sales bij FILLIERS DISTILLERY), Françoise LANNOO (Cala Gin), Alain VANDERAUWERA (ancien Président Clefs d’Or de Belgique), en Bart DEPREZ  (invoerder van Château VINI).

Op het Wereldkampioenschap IBA – International Bartenders Association vertegenwoordigen 68 barmannen 68 landen, en strijden om de titel Wereldkampioen IBA middels hun cocktailcreatie en de technische bereiding.