EXKI stapt in strijd voor milieu af van plastic

Trouw aan zijn ecobewuste principes werkt EXKi al maandenlang samen met een panel van deskundigen aan de vernieuwing van al zijn verpakkingen. EXKi is vastberaden om zoveel mogelijk af te stappen van plastic en het te vervangen door karton, glas en papier. Deze materialen zijn niet alleen recycleerbaar, ze behouden ook de smaak van alle EXKi recepten.

Een nieuwe, groene en tegelijk strategische koers waarmee EXKi tot een van de voorlopers blijft behoren op het vlak van milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bij EXKi wordt restauratie beschouwd als de kunst van gezonde, lekkere maaltijden met respect voor de natuur. Deze duurzame keuken wordt ook aangeprezen in het nieuwe kookboek “L’Almanach de la cuisine durable” (Almanak van de duurzame keuken) van EXKi chef-kok Olivier Langlet. Meer dan ooit zet EXKi zich in om zijn ecologische voetafdruk terug te dringen door zorg te dragen voor de producten, het milieu en de planeet van morgen.

Nieuw seizoen, nieuwe verpakkingen bij EXKI

Tegen eind dit jaar zullen alle EXKi restaurants letterlijk in een nieuw kleurtje zitten dankzij een nieuwe generatie verpakkingen. Stuk voor stuk oplossingen op maat, duurzamer en aangepast aan de recepten van het merk. Deze verpakkingen spelen in op de belangrijkste vereisten qua verpakking, versheid en gebruiksvriendelijkheid.

Ecodesign

Sinds 2013 werkt EXKi aan verpakkingen met ecovriendelijk design. De Belgische restaurantketen wachtte niet tot plastic voor eenmalig gebruik definitief werd verboden om de koe bij de horens te vatten. Geleidelijk aan zagen we in hun restaurants papieren verpakkingen, doosjes uit karton of bagasse en houten bestek verschijnen. Dit jaar schakelt het merk echter een versnelling hoger door het gebruik van plastic in alle EXKi restaurants met 83% terug te dringen.

Ronde kartonnen saladedoosjes
De salades van EXKi zitten voortaan in ronde kartonnen doosjes die per recept een andere kleur hebben. Een visuele identiteit die voor een heuse verandering zorgt in het aanbod van de EXKi restaurants. Alle recepten zijn voortaan in één oogopslag te herkennen. De ronde doosjes zijn vervaardigd uit FSC-hout en het deksel uit 90% gerecycleerd plastic (om het kiezen te vergemakkelijken).

Glas
Tegen eind dit jaar maken alle plastic bekers plaats voor glazen varianten. Take-away, Fruit&Tea en Green Smoothies blijven gepresenteerd in een kartonnen beker (recycleerbaar en reeds gerecycleerd). Tot slot zullen alle confituurpotjes van het ontbijt vervangen worden door glazen potjes. Hetzelfde geldt voor de vinaigrettepotjes.

Gerecycleerd papier
Al langer dan een jaar worden alle sandwiches verpakt in gerecycleerd papier dat de sandwiches niet alleen ultravers houdt, maar ook aangenaam aanvoelt én milievriendelijk is. Als enige paste EXKi deze nieuwe verpakking toe in al zijn restaurants.

De duurzame keuken: Thinking, Cooking, Upcycling!

EXKi doet er alles aan om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Naast alle inspanningen op het vlak van verpakking en afval, worden ook alle recepten op een verantwoorde manier samengesteld. Op de menukaart van de EXKi restaurants staan heel wat duurzame, lekkere, gezonde en milieuvriendelijke gerechten. Kiezen voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten is ongetwijfeld een van de mooiste initiatieven waarmee EXKi de planeet wenst te helpen.

De magische formule is kiezen voor biologische en lokale seizoensgroenten. Twee keer per jaar veranderen de ingrediënten in de recepten en worden ze vervangen door winter-/herfstgroenten en vice versa. Denk maar aan verse tomaten die vervangen worden door gedroogde tomaten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*