Eva wordt ProVeg

Tweeëntwintig jaar na de oprichting van EVA vzw is het tijd voor een nieuwe fase in het bestaan van de organisatie. Met Donderdag Veggiedag en de VeggieChallenge zette EVA plantaardige voeding op de kaart in Vlaanderen en Brussel. EVA wordt ProVeg en gaat deel uitmaken van een internationaal netwerk van plantaardige organisaties.

Krachten bundeling
De naamsverandering komt er niet zomaar. Na 22 jaar EVA worden de krachten gebundeld met ProVeg International en de verschillende ProVeg landen om samen nog sterker aan een plantaardige toekomst te werken. . EVA zal nu ProVeg heten omdat men wil benadrukken dat ze samen over de hele wereld actief zijn voor een plantaardige toekomst. Er komt ook een nieuwe website en huisstijl. Ondanks deze wereldwijde samenwerking blijft EVA binnen het ProVeg kader een Belgische beweging, maar bundelen ze hun krachten met ProVeg International en de afzonderlijke ProVeg landen in Duitsland, Nederland, Polen, Tsjechië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en zelfs China.

Missie
De missie blijft hetzelfde, net als ProVeg International streeft men, vanuit Gent en Brussel, naar een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en gezond eten dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet. Met een positieve en pragmatische aanpak. ProVeg heeft met 50 by 40 wel een heel duidelijke doelstelling geformuleerd: Tegen het jaar 2040 de wereldwijde consumptie van dieren met 50% verminderen.

Internationaal
Als sinds het ontstaan van EVA worden de bewegingen in andere landen in het oog gehouden en is er contact met buitenlandse organisaties. Rond grote campagnes, zoals de VeggieChallenge, en rond Europees lobbywerk, werd al eerder nauw samengewerkt. Om nog sterker te kunnen samenwerken en gebruik te maken van de expertise bij ProVeg, is het echter belangrijk om ook écht deel uit te maken van het netwerk. Klimaatverandering, dierenleed en voedselverdeling zijn thema’s die de landsgrenzen overstijgen en enkel door op wereldniveau samen te werken kunnen die problemen aangepakt worden.

Ook plaatselijk
Ondanks dat de blik nu meer naar Europa en de rest van de wereld gaat blijven de wortels sterk verankerd in België. Naast internationale campagnes en Europees beleidswerk in samenwerking met ProVeg International, blijft er ingezet worden op het nationale en regionale niveau met eigen campagnes, activiteiten en de sterke ontwikkeling van een netwerk van vrijwilligers en lokale groepen. Het team blijft ook gewoon uit dezelfde werknemers bestaan, al krijgen ze er nu een 150-tal collega’s van over de hele wereld bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*