Eugeen brengt bistrosfeer naar Heist-op-den-Berg

Bistro Eugeen is een nieuw, smakelijk adres in Heist-op-den-Berg. Pascale D’Joos die in de omgeving al gekend was voor haar traiteurdiensten en maaltijden in automaten heeft aan de Eugeen Woutersstraat haar vaste plek gevonden.


Het verhaal startte 8 jaar geleden als traiteur. Pascales Coock and Bake, verzorgde talrijke feesten waarbij veel beroep gedaan werd op de passie het maken van culinaire gerechten en desserts. Het beetje beu zijn van sleuren en trekken met kookmateriaal, het installeren van een tijdelijke keuken of feestlocatie, bracht de Kempense dame al naar het plaatsen van maaltijdautomaten. Die automaten waren en zijn een groot succes. De creaties werden dus gesmaakt. Dat succes maar vooral de liefde voor het koken, bracht haar net voor het uitbreken van de coronacrisis naar een nieuwe uitdaging. Met de focus op het brengen van een variatie in verrassende gerechten en tongstrelende desserts werd Bistro Eugeen geopend.

Bistro
Meer dan 2 jaar werd er verbouwd in het pand aan de Eugeen Wouterstraat. Met de hulp van vader en echtgenoot werd een warm nest gecreëerd. Heel veel hout, binnen en buiten, op de vloer en de voor de tafels zorgt voor het extra bistro effect. Enkele doordachte details zoals de authentieke ‘Berkel’ snijmachine en de antieke lampenkapjes boven de bar versterken de gemoedelijkheid. Maar de hardwerkende gastvrouw die complimenten liever aan haar laat voorbij gaan is de kracht van deze nieuwe zaak. D’Joos zal in de nieuwe bistro tijdens de openingsuren meer in de zaal tussen de klanten staan dan in de keuken staan; Om haar te vervangen werd een waardige kracht gevonden. Maar de voorbereidingen, de receptuur en de vernieuwende ideeën blijven uiteraard de handtkening van de gepassioneerde kok dragen.

Veelzijdig
Uit de keuken komen naast eenvoudige snacks zoals croque of een boerenboterham met vleeskroket, diner en lunchgerechten die bijna noodgedwongen moeten afgesloten worden met een subliem dessert. Kabeljauw met verse spinazie en een mosterdsausje of een gemende vleesbrochette zijn net als het verse stoofvlees misschien wel klassiekers, de manier werd ze klaargemaakt en gepresenteerd worden maken bij Eugeen het onderscheid. Bijpassende wijnen komen uit alle internationaal gekende gebieden. De wijn kaart strekt zich uit van Chili langs Argentinië, naar Oostenrijk en Spanje zonder Zuid-Afrika, Frankrijk of Italië te vergeten. Een crème brûlèe of moelleux met ijs zijn zoete maar te rechtvaardigen uitvluchten om iets langer te blijven.

Ontbijt
Een keuze uit de uitgebreide koffiekaart kan onder meer gemaakt worden tijdens de marktdagen op zondag en maandag met op zondag ook ontbijt. Wat de toekomst brengt weet de zaakvoerster nog niet. Of er meer ontbijten komen, andere openingsuren, of nog meer suggesties op de kaart zal bekeken worden eens de nieuwigheid plaats gemaakt heeft voor zekerheid. Zeker is alvast dat deze bistro vernieuwend is.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*