Erkenning voor Mechels congrescentrum Lamot

Het Congrescentrum Lamot kreeg van Vlaams minister voor Toerisme, Zuhal Demir (N-VA), de erkenning als Flanders Heritage Venue. Dat betekent dat Toerisme Vlaanderen de Mechelse congreslocatie actief zal promoten in het buitenland.

Keurmerk
Flanders Heritage Vanue is een lijst, keurmerk, van inspirerende meeting locaties. Ondertussen zijn er zo vijftien in Vlaanderen. Toerisme Vlaanderen wil zo een netwerk uitbouwen om Vlaanderen in binnen- en buitenland te presenteren als een kwaliteitsvolle congresbestemming. Lamot ( de site van de voormalige brouwerij) combineert respect voor het erfgoed met moderne architectuur”, stelt de minister voor Toerisme. “Het complex gunt de bezoeker een blik in het brouwersambacht en de vermarkting van bier doorheen de jaren. Daarnaast stimuleert dit unieke kader de congresorganisator en de bezoekers om zelf nieuwe ideeën te brouwen.” Eerder werd ook het Het Predikheren, eveneens in Mechelen, al opgenomen in het netwerk.

Mechelen congresstad
Het initiatief komt van Toerisme Vlaanderen, dat hiermee de bedoeling heeft om Vlaanderen in binnen- en buitenland te presenteren als een kwaliteitsvolle congresbestemming. In Mechelen en in het bijzonder bij het stadsbestuur hoopt men met deze erkenning en door de promotie in het buitenland, een aantal internationale MICE-evenementen naar Mechelen te halen. Aan de erkenning is hard gewerkt. En al dat werk loont nu.

Brouwerij
De voormalige brouwerij, waar tot de jaren tachtig het legendarische Lamotbier geproduceerd werd, is vandaag één van de meest gedurfde staaltjes hedendaagse architectuur in het hart van Mechelen. Lamot beschikt over 8 vergaderzalen van verschillende grootte en met elk hun specifieke blikvangers. Grand Café Lamot zorgt voor 100% kwalitatieve catering bij congrescentrum Lamot. Maaltijden, koffiebreaks, een receptie of walking dinner, Grand Café Lamot is hierin dé ideale partner.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*