Energiescan voor Kempense restauranthouders

De studenten Energietechnologie van Thomas More Campus Geel gaan geïnteresseerde restaurants in de Kempen op vrijwillige basis en gratis screenen op hun energieverbruik.

Energiescan
Dat energie alsmaar duurder wordt, is het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk geworden. Energiegebruik verminderen, verduurzamen en efficiënter maken is daarom een uitdaging waar iedereen voor staat. De studenten Energietechnologie van Thomas More voeren ieder jaar energiescans uit in een bepaalde bedrijfssector in de Kempen, in 2023 komen restaurants aan de beurt. Tijdens zo’n energiescan wordt bestudeerd hoe een verlaging van energieverbruik kan worden gerealiseerd, met een gunstig gevolg voor het budget. Daarnaast wordt ook een grondige analyse van de CO2-uitstoot van het bedrijf gemaakt.

Kempen 2030
Met het project ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2030, het engagement van de 29 Kempense gemeenten om 40% CO2 te besparen tegen 2030. De voorbije acht jaar op voerden de studenten Energietechnologie aan Thomas More Campus Geel reeds energiescans uit bij diverse lokale bedrijven. Nadat eerder al bakkers, beenhouwers, kledingzaken, sportclubs, landbouwers en buurtwinkels aan de beurt kwamen, verschuift het werkgebied in 2023 naar restaurants.

Inschrijving
Geïnteresseerde restaurants kunnen zich nog inschrijven tot en met 12 februari 2023. Als je geselecteerd bent, wordt je eind februari persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van 4 à 5 studenten energiescans uit. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met elkaar. Deelnemers krijgen vervolgens advies op maat en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden in mei 2023 voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners en restaurantuitbaters.

Meer info?
Tom Soffers | tom.soffers@thomasmore.be of www.kempen2030.be/gratis-energiescan-inschrijving

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*