Elsene wil geen Kentucky Fried Chicken op haar grondgebied

De gemeente Elsene heeft een vergunning geweigerd voor de vestiging van een filiaal van de fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) op de Elsensesteenweg.

De Amerikaanse Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken(KFC) wil ook ons land veroveren. Normaal gezien opent de fastfoodketen van kippenrestaurants zijn eerste Belgische vestiging aan het Brusselse Noordstation. Bedoeling is dat er snel andere KFC’s volgen. Maar voorlopig niet in Elsene. Het gemeentebestuur steekt daar alvast een stokje voor, door een vergunning te weigeren.

Concentratie fastfoodzaken

Officieel luidt het dat de weigering ingegeven wordt doordat er rond de Steenweg een concentratie is van fastfoodzaken en dat men een divers aanbod wil behouden. Maar het is ook een publiek geheim dat het gemeentebestuur zich zorgen maakt over de volksgezondheid en overgewicht en ongezonde diëten wil bestrijden. Een bijkomende fastfoodzaak past dan ook niet in het plaatje van de gemeente.

Beroep

De fastfoodketen KFC gaat niet akkoord met de beslissing van de gemeente en heeft een beroep ingediend tegen de weigering tot vergunning bij het Brusselse Gewest. De fastfoodketen zegt dat men door wil gaan met de plannen om snel een netwerk van fastfood kippenrestaurants uit te rollen.