Eerste World Culinary Awards uitgereikt

World Culinary Awards ™ dient om uitmuntendheid in de culinaire industrie te vieren en te belonen via een jaarlijks prijzenprogramma. Deze prijzen werden nu (waarom nu) voor het eerst uitgereikt.

Excellentie….
Wellicht omdat we nog geen lijstjes, gidsen, aanbevelingen of culinaire wijsheden genoeg hadden, heeft een organisatie met als naam World Culinary Awards een nieuwe lijst opgesteld.
World Culinary Awards ™ is het zusterevenement van World Travel Awards ™, dat in 1994 werd gelanceerd om uitmuntendheid in reizen en toerisme te vieren. Beiden zijn net zoals de golf en ski awards uitreikingen een onderdeel van  World Media And Events Limited, met als postadres Londen. Zelf omschrijft de organisatie de Awards als een wereldwijd initiatief om excellentie in de culinaire industrie te erkennen en te belonen.

Onleesbaar
Rina van Staden, directeur van World Culinary Awards, zei tijdens de bekendmaking: “Onze winnaars vertegenwoordigen het allerbeste van het beste in de culinaire industrie en mijn felicitaties aan elk van hen. Ze hebben allemaal een opmerkelijke veerkracht getoond in een jaar van ongekende uitdagingen.” Het werd een lange wereldwijde lijst zonder grote verrassingen. Dubai – als ‘World’s Best Culinary Destination’, Het InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, Vietnam kreeg de felbegeerde titel van ‘World’s Best Fine Dining Hotel Restaurant’, terwijl haute cuisine geïnspireerd door de zee en de bergen de Mirazur van de Franse Rivièra hielp om ‘World’s Best Restaurant’ op te tekenen. Zo zijn er net ietsje té veel categorieën om de lijst geloofwaardig te maken en compleet vrij te pleiten van enige commerciële bijbedoelingen.

België
Onder de Belgische vlag prijkt logischerwijze het ‘Hof van Cleve’ als beste Belgisch restaurant en Restaurant La Source @ Domaine La Butte aux Bois als beste hotelrestaurant. Andere genomineerden bij de restaurants waren ‘Bon Bon’ en ‘The Jane’. Bij de hotelrestaurants stonden nog Dukes Restaurant van Hotel Dukes Palace, Loui Bar & Restaurant bij Steigenberger Wiltcher’s Brussel, Restaurant Le Manoir de Lébioles en Ristorante Bocconi van Hotel Amigo op de lijst.
Wie in deze tijden de verveling wil tegengaan kan de volledige lijst terugvinden op: worldculinaryawards.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*