Eerste Kok van België

De Competition & Demonstration Kitchen in hal 8 van Horeca Expo was ook dit jaar het epicentrum voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. Een eerste wedstrijd was op zondag 20 november de ‘Eerste Kok van België – Prijs Prosper Montagné’.

De finalisten moesten drie gerechten moeten klaarmaken met als voorgerecht een Noordzeevissoep met bijvangst. Hertenrug met grondwitloof werd het hoofdgerecht. Tot slot werden er ook drie, apart geserveerde minidesserten verwacht, waarvan één met chocolade, die samen een harmonisch moesten vormen.

Piet Vande Casteele chef en zaakvoerder van Duchateau Catering te Deinze mocht van de jury de prijs ‘Eerste Kok van België 2023’ in ontvangst nemen. Andere kandidaten waren Diego De Baets , Thomas Jonckheere van Mania-k Rooftopbar te Roeselare en Cedric Van der Elst van restaurant Sir Kwinten te Lennnik.
Foto: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*